Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brazier (BoE): Δεν υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο για την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών της Ελλάδας

Brazier (BoE): Δεν υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο για την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών της Ελλάδας
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κινδύνους από τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ρωσία
«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα», τόνισε ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της κεντρική τράπεζας της Αγγλίας, Alex Brazier, υπεύθυνος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τους κινδύνους.
Ειδικότερα, τόνισε ότι το χρέος έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε να μην υπάρχει «ρεαλιστικό σενάριο» για την αποπληρωμή του συνολικά.
Στα πλαίσια ομιλίας του σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών της Αγγλίας, υπογράμμισε ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις βρετανικές επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ρωσία και Ελλάδα, ενώ σχολίασε ότι η ρευστότητα των αγορών έχει γίνει πιο ευαίσθητη.
Συμπλήρωσε πως, αν και η Ελλάδα δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τις αγορές, εντούτοις θα μπορούσε να πυροδοτήσει επαναξιολογήσεις, δεδομένου, μάλιστα, ότι οι αγορές βρίσκονται σε κατάσταση διόρθωσης.
«Ένα κακό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να πυροδοτήσει επαναξιολογήσεις στις αγορές», ανέφερε ειδικότερα ο Brazier.
«Παρά τους έμμεσους κινδύνους που ενέχουν, το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει σε μεγάλο βαθμό απλό, ενώ αντιμετωπίζεται ως πολιτικό πρόβλημα», κατέληξε, αποφεύγοντας να στοιχηματίσει για το ενδεχόμενο ενός Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης