Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελλάδα, Κίνα και FED ωθούν ανοδικά την τιμή του πετρελαίου Brent

Ελλάδα, Κίνα και FED ωθούν ανοδικά την τιμή του πετρελαίου Brent
Κέρδη 11 σεντ για την τιμή του αργού πετρελαίου, κινείται προς τα 59 δολάρια
Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου Brent, υποστηριζόμενη από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα, την ευέλικτη στάση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας FED σχετικά με τα επιτόκια, αλλά και την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση από το Eurogroup.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε κατά 11 σεντ, στα 58,77 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ενώ αντιθέτως, το αμερικανικό αργό παρουσιάζει αδυναμία, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 17 σεντ, στα 49,11 δολάρια ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Markit, διαμορφώθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στις 50,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, κάτι που όπως τονίζουν αναλυτές είναι πολύ θετικό στοιχείο για την εν δυνάμει ζήτηση για πετρέλαιο.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων που άφησε να εννοηθεί η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, με τους αναλυτές να εκτιμούν ως πιθανή ημερομηνία έναρξης τον Ιούνιο.
Παράλληλα, θετικά συνέβαλε και η επίτευξη της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, μετά την έγκριση του πακέτου μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, απομακρύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με μια έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης