Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Στα 1,7 δισ.ευρώ το κόστος επένδυσης για τη δημιουργία δύο «πράσινων» εργοστασίων στην Ευρώπη

tags :
Apple: Στα 1,7 δισ.ευρώ το κόστος επένδυσης για τη δημιουργία δύο «πράσινων» εργοστασίων στην Ευρώπη
Στη Ιρλανδία και τη Δανία, τα δύο νέα κέντρα εργασιών, που θα τροφοδοτούνται για το 100% των αναγκών τους, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Στην κατασκευή και λειτουργία δύο κέντρων εργασιών στην Ευρώπη προβαίνει η Apple με συνολικό κόστος επένδυσης 1,7 δισ. ευρώ.
Οι εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται στην Ιρλανδία και την Δανία, θα τροφοδοτούνται στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύοντας έτσι στην «πράσινη» τεχνολογία και καινοτομία.
«Πιστεύουμε ότι η πραγματική καινοτομία είναι να αφήνεις τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκες, η ώρα για την κλιματική αλλαγή είναι τώρα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο CEO της Apple, Tim Cook.
Τα εργοστάσια αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους το 2017 και θα ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Apple, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων iTunes store, App store, iMessage και Siri.
Παράλληλα, θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Δανία και την Ιρλανδία.
Η πολυεθνική απασχολεί άμεσα 18,3 χιλ. εργαζόμενους σε 19 ευρωπαϊκές χώρες και έχει δημιουργήσει 2 χιλ. θέσεις τον τελευταίο χρόνο.
«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή επιτυχία της Apple στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για το ότι οι επενδύσεις μας στηρίζουν τις κοινωνίες σε όλη την ήπειρο», δήλωσε ο CEO της Apple.
«Αυτή η σημαντική νέα επένδυση αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο έργο της Apple στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας, και τη δημιουργία εκατοντάδων τοπικών θέσεων εργασίας, καθώς και για την επένδυση σε προηγμένα κτήρια πράσινης ενέργειας», πρόσθεσε ο Cook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης