Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Στόχος της Κομισιόν η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ

Moscovici: Στόχος της Κομισιόν η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ
Φιλόδοξη και ρεαλιστική η συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή
Στόχος της Κομισιόν είναι να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης με την Ελλάδα να παραμένει σε αυτήν, τόνισε σήμερα ο γάλλος επίτροπος επί των οικονομικών υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και δεν εξετάζει «σχέδιο Β» για την έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση, σημείωσε ο γάλλος επίτροπος σε δηλώσεις του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει "σχέδιο Β'» και ότι «γενικά, όταν υπάρχει σχέδιο Β, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πια στο σχέδιο Α».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να προχωρήσει στη διατύπωση προτάσεων βιώσιμων οικονομικά.
Όπως επισήμανε, «είχαμε μια πρώτη συμφωνία με την Ελλάδα την Παρασκευή, που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι είναι το πρόγραμμα που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα πρέπει να είναι τόσο φιλόδοξο όσο και ρεαλιστικό.
Σημειώνεται ότι σήμερα και με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή, η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει και η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αναφερόμενος στη Γαλλία, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο το έλλειμμα να μειωθεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης