Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να... διαπραγματευτεί

Gabriel (Γερμανία): Καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να... διαπραγματευτεί
Ικανοποίηση από τη Γερμανία μετά την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης
Ικανοποίηση δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να διαπραγματευτεί, μετά την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα προτίθεται να υποβάλει την Τετάρτη αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χαιρετίζει τις ενδείξεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, δήλωση η οποία σημαίνει πως η γερμανική πλευρά δεν θεωρούσε ότι... διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. 
«Είναι καλό που η κυβέρνηση της Ελλάδας προφανώς αποφάσισε χθες το βράδυ να λάβει υπόψη της τα ελληνικά συμφέροντα και όχι μόνο τα κομματικά.
»Ανακοίνωσαν συζητήσεις στην Ε.Ε. για ένα νέο πρόγραμμα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πρόοδος», επισήμανε.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως οιαδήποτε παράταση της δανειακής σύμβασης δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα σκοπεύει να υποβάλει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες αλλά όχι του μνημονίου που τη συνοδεύει.
Ωστόσο για το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα, με το Βερολίνο να εμμένει στην παράταση και ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης