Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά έτους η τιμή του χρυσού, πέριξ των 1.200 δολαρίων η ουγκιά

Σε χαμηλά έτους η τιμή του χρυσού, πέριξ των 1.200 δολαρίων η ουγκιά
Η πρόοδος στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η αυξανόμενη πεποίθηση για την επίτευξη την ύστατη στιγμή μιας συμφωνίας που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έχουν μετριάσει τις ανησυχίες στις αγορές
Οι μικρότεροι οικονομικοί κίνδυνοι «παγώνουν» την αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων στις αγορές και οδηγούν την τιμή του χρυσού πέριξ των 1.2000 δολαρίων ανά ουγκιά.
Οι επενδυτές «παγώνουν» το ενδιαφέρον τους για ένα από τα κατ' εξοχή ασφαλή καταφύγια, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να αναδιπλώνεται φθάνοντας ένα βήμα πριν υποχωρήσει κάτω από τα 1.200 δολάρια η ουγκιά.
Έτσι, η τιμή του χρυσού φθάνει στα χαμηλότερα επίπεδα για το 2015, πολύ κοντά στα επίπεδα που έκλεισε το 2014, ήτοι τα 1.184 δολάρια ανά ουγκιά.
Η πρόοδος στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η αυξανόμενη πεποίθηση για την επίτευξη την ύστατη στιγμή μιας συμφωνίας που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έχουν κοπάσει τις ανησυχίες στις αγορές, με τη νέα αισιοδοξία σχετικά με την Ελλάδα να επιτρέπει μεγαλύτερη σταθεροποίηση στην αγορά νομισμάτων.
Η πτώση του χρυσού σε χαμηλά έτους έρχονται να προστεθούν στις ημέρες αργίας στις αγορές της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης καταναλώτριας χρυσού.
Ο εορτασμός του Νέου Σεληνιακού έτους και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Χρυσού στη Σαγκάη επιδρούν στο πολύτιμο μέταλλο.
Στην ατζέντα της ημέρας συμπεριλαμβάνεται η ανακοίνωση από τις ΗΠΑ των πρακτικών της FED, που αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τον χρυσό.
Τους τελευταίους μήνες, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έχει παρατείνει την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.
Όσον αφορά το ασήμι, η τιμή του διαπραγματεύεται πέριξ των 16,5 δολαρίων, ουσιαστικά ένα δολάριο πάνω από τα επίπεδα που έκλεισε το 2014.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης