Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ για την Apple – Πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία που ξεπερνά τα 700 δισ. δολάρια

tags :
Νέο ρεκόρ για την Apple – Πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία που ξεπερνά τα 700 δισ. δολάρια
Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ…
Η αξία της Apple ξεπέρασε τα 700 δισ. δολάρια κατά την συνεδρίαση της Τρίτης και «έκλεισε» με αυτή την τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία της, προσθέτοντας ακόμα μία «νίκη» στο παλμαρέ της.
Η αξία της είχε ξεπεράσει ενδοσυνεδριακά τα 700 δισ. και τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έκλεισε σε αυτά τα επίπεδα, καταγράφοντας ακόμα ένα ρεκόρ.
Ειδικότερα, η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία που ξεπερνά τα 700 δισ. δολάρια και έθεσε ψηλά των πήχη για όσες επιχειρούν να την ξεπεράσουν.
Φαίνεται, ωστόσο, να παίζει χωρίς συναγωνισμό, καθώς η δεύτερη σε αξία αμερικανική εταιρεία στο χρηματιστήριο είναι η Exxon Mobil, με αξία μόλις 382 δισ. δολαρίων.
Αναλυτικότερα, η μετοχή της Apple έκλεισε στα 122 δολάρια, επίπεδα ρεκόρ, αυξημένη σε ετήσια βάση κατά 64%!
Η μετοχή της έλαβε ώθηση από τις τελευταίες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας, η οποία ήλθε σε συμφωνία με μία «φάρμα» ηλιακής ενέργειας, η οποία θα τροφοδοτεί με ηλεκτρικό τα γραφεία της Apple, αλλά και από την ανακοίνωση των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου.
Πάντως, το μέλλον της εταιρείας φαίνεται ακόμα πιο λαμπρό, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn να έχει προβλέψει ότι η αξία της θα αγγίξει τα 200 δολάρια ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης