Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Η Ε.Ε. να δώσει χώρο και χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να πετύχει

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Η Ε.Ε. να δώσει χώρο και χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να πετύχει
Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζεται σε ανακοίνωσή της
Χώρο και χρόνο για την ελληνική κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα της Αριστεράς, GUE/NGL, εν όψει του αυριανού Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, «η GUE/NGL ζητά από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τα κράτη - μέλη να διαπραγματευθούν με καλή πίστη με την πρόσφατα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης.
Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα βελτιώσουν τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στον δημόσιο τομέα, την ενίσχυση μιας υγιούς οικονομίας και των επενδύσεων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ανεργίας και να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία.
Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των εταίρων της και όχι της τρόικας.
Από τις ελληνικές εκλογές, όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν ελεύθερα να φύγουν από την καταστροφική λιτότητα, η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση να συζητήσει ανοιχτά όλες τις δυνατότητες και λύσεις για το χρέος της και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να επιταχύνει τις ουσιώδεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, η οποία για δεκαετίες, έχει υποβάλλει τον ελληνικό λαό σε αφόρητη οικονομική συμπίεση, κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.
Η Ε.Ε. θα πρέπει να δώσει χώρο και χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει. Περισσότερη πίεση στον ελληνικό λαό θα είναι αντιπαραγωγική και καταστροφική, με σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα και την Ε.Ε., σε κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Τώρα είναι η ώρα για διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση για μια νέα Ελληνική ανάπτυξη και προώθηση της πολιτικής που βασίζεται σε μια υγιή οικονομία και την κοινωνική συνοχή», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης