Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλανδία: Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση λόγω… Ελλάδας

Φιλανδία: Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση λόγω… Ελλάδας
Το αντι-μνημονιακό Κόμμα των Φιλανδών ζητά απαντήσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας προς την Ελλάδα
Αντιμέτωπη με την πρόταση μομφής, που κατέθεσε το αντιμνημονιακό Κόμμα της Φιλανδίας, βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Σταμπ, ασκώντας της κριτική στα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας από το 2010.
Το «Κόμμα των Φιλανδών» ζητά από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας προς την Ελλάδα και αν είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση διάσπασης της ζώνης του ευρώ.
Από την πλευρά του, ο φιλανδός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε προχθές τα δύο πακέτα διάσωσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάστηκε εν μέσω κρίσης για να σώσει το κοινό νόμισμα.
Σημειώνεται ότι ο Σταμπ έχει τη μικρότερη πλειοψηφία, με 101 βουλευτές να στηρίζουν το συνασπισμό του, έναντι 98 της αντιπολίτευσης.
Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, σύμφωνα με τον Πέτρι Κοϊκαλάινεν, λέκτορα Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Λαπωνίας, η κυβέρνηση πιθανόν θα αναλάβει ρόλο μεταβατικής κυβέρνησης, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.
«Η προθεσμία παραπέμπει πολύ περισσότερο σε προσωρινή λύση παρά στην προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης