Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αντιμέτωπος με το δεύτερο τεστ για την προεδρική εκλογή ο Σαμαράς

Reuters: Αντιμέτωπος με το δεύτερο τεστ για την προεδρική εκλογή ο Σαμαράς
Πιθανόν η Ελλάδα να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές και τον εκτροχιασμό των συνομιλιών με τους πιστωτές της 
Την αυξημένη πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών, που ενδεχομένως να επιφέρουν εκτροχιασμό των συνομιλιών για τον τερματισμό του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, τονίζει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παραμένει ακόμη ασαφές αν η πρόταση – συμβιβασμός του έλληνα πρωθυπουργού, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εκλογές αργότερα μέσα στο 2015, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα είναι αρκετή προκειμένου να κερδίσει τις επιπλέον 20 ψήφους που χρειάζεται για στην τελευταία ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.
Εάν το ελληνικό κοινοβούλιο δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο, τότε θα προκηρυχθούν εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου, με πιθανό νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως σημειώνεται στο άρθρο θέλει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους.
Παράλληλα, τονίζεται ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι ευρωπαίοι εταίροι θα παρακολουθούν στενά την ψηφοφορία, που ξεκινά στις 12 μ. και σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής την πρόταση Σαμαρά έχουν αποδεχθεί αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, χωρίς να αποκλείεται η υποστήριξη περί των 169 βουλευτών.
Περισσότεροι από 170 ψήφοι θα θεωρηθούν επιτυχία, σημειώνεται.
Τέλος, τονίζεται ότι την πρόταση Σαμαρά έχουν απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τον Σαμαρά ότι φοβάται να αντιμετωπίσει το εκλογικό σώμα, αλλά και τα μικρότερα κόμματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάποιοι βουλευτές εκ των οποίων θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης