Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουάσιγκτον: Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας σε αφροαμερικανούς

Ουάσιγκτον: Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας σε αφροαμερικανούς
Στη διαδήλωση μετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στην πλειονότητά τους μαύροι
Με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το παρελθόν, με τους πολίτες να ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη μετά τους θανάτους αφροαμερικανών από πυρά λευκών αστυνομικών.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πάστορα Αλ Σάρπτον, ένθερμου υποστηρικτή των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, με αίτημα «δικαιοσύνη για όλους».
Στην διαδήλωση μετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στην πλειονότητά τους μαύροι. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Η πορεία, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κατευθύνθηκε στο Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου.
Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, αποφασισμένοι και μαχητικοί, ορισμένοι ήρθαν από πολύ μακριά, φώναζαν: «δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».
Ομιλητές διαδέχονταν ο ένας τον άλλο στην εξέδρα και απευθύνονταν στον κόσμο. «Καλούμε το Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο κατά του φυλετικού προφίλ. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε από εδώ σήμερα, θα είμαστε εδώ αύριο, θα μείνουμε μέχρι αυτό να επιτευχθεί», δήλωσε η Λόρα Μέρφι, της Ένωσης Προστασίας Ατομικών Ελευθεριών (ACLU).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης