Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Η φοροδιαφυγή στερεί από την κυβέρνηση σημαντικούς πόρους

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Η φοροδιαφυγή στερεί από την κυβέρνηση σημαντικούς πόρους
Νέα μέτρα για την πάταξη τη φοροδιαφυγής θέσπισε η ιταλική κυβέρνηση
Η φοροδιαφυγή «αφαιρεί από τα κρατικά ταμεία σημαντικούς πόρους», οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το κράτος «για την βελτίωση του κρατικού προϋπολογισμού, την μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών και για την επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε ομιλία του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η φοροδιαφυγή «νοθεύει την λειτουργία της αγοράς, καθώς θέτει τους φορολογικά ενήμερους πολίτες σε μια μειονεκτική θέση έναντι όσων δεν πληρώνουν φόρους και αποτρέπει την σωστή κατανομή των πόρων».
Ο Padoan δεν δίστασε να τονίσει πως το φαινόμενο της φοροδιαφυγής «συνδέεται στενά με την διαφθορά και τις οικονομικές δραστηριότητες των παράνομων οργανώσεων», καταδεικνύοντας ουσιαστικά την ιταλική μαφία.
Με τον νόμο για την Σταθερότητα εισάγονται μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή, με τα οποία η κυβέρνηση θα μπορέσει να ανακτήσει πόρους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία χάθηκαν μέσα στο 2014.
Ο υπουργός έδωσε έμφαση στον νέο νόμο της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος προωθεί την έμπρακτη μετάνοια και την αντιστροφή της επιβάρυνσης του ΦΠΑ.
Από τους πρώτους μήνες του 2015, το σύστημα θα υποδεικνύει στους φορολογούμενους τις ασυνέπειες των όσων δηλώνουν σε σύγκριση με τις κρατικές βάσεις δεδομένων και θα τους δίνει την δυνατότητα «να κάνουν τους ελέγχους τους ακόμα και προτού υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους».
Ο Padoan, τόνισε ότι τα μέτρα θεσπίστηκαν με σκοπό την «βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των φορολογούμενων και των φορολογικών αρχών, με στόχο την αυθόρμητη εκπλήρωση και τήρηση των φορολογικών κανόνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης