Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε ιστορικά υψηλά (72%) το εκλογικό ποσοστό του ρώσου προέδρου Putin

Ρωσία: Σε ιστορικά υψηλά (72%) το εκλογικό ποσοστό του ρώσου προέδρου Putin
Το 72% των Ρώσων, σύμφωνα με δημοσκόπηση, θα ψήφιζε εκ νέου τον Putin για πρόεδρο
Σε ιστορικά υψηλά παραμένει το εκλογικό ποσοστό του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή.
Ειδικότερα, το 72% των ρώσων ερωτηθέντων ανέφερε ότι, αν διεξάγονταν αυτήν την Κυριακή προεδρικές εκλογές, θα ψήφιζε εκ νέου τον Putin.
Μόλις το 5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Vladimir Zhirinovsky και το 4% θα υποστήριζε τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Gennady Zyuganov.
Το ποσοστό του ρώσου προέδρου βρέθηκε στο μέγιστο επίπεδο, καθώς σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο-Οκτώβριο το ποσοστό του ήταν στο 70%.
Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 8-9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 3.000 πολιτών από 64 περιοχές της Ρωσίας.
Το επίπεδο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Putin παραμένει επίσης υψηλό, στο 84%, με σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (46%) να σημειώνει ότι «πολύ πιθανόν να εμπιστεύονταν» τον ρώσο πρόεδρο, ενώ το 38% απάντησε ότι «σίγουρα εμπιστεύεται» τον Vl. Putin.
Τα στοιχεία παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα εδώ και μερικούς μήνες, καθώς τον Οκτώβριο το 84% δήλωνε ότι εμπιστεύεται τον ρώσο πρόεδρο ενώ τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτό διαμορφωνόταν στο 83%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης