Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νταβούτογλου (τούρκος πρωθυπουργός): Η Τουρκία δεν θα αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στο Κομπάνι – Μόνον η Συρία και οι Κούρδοι μπορούν να το σώσουν

Νταβούτογλου (τούρκος πρωθυπουργός): Η Τουρκία δεν θα αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στο Κομπάνι – Μόνον η Συρία και οι Κούρδοι μπορούν να το σώσουν
Απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών χερσαίων δυνάμεων
Απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αποστολής δυνάμεων για την υπεράσπιση της υπό πολιορκία από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πόλης Κομπάνι ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την πόλη είναι οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και οι κούρδοι πεσμεργκά.
Για τη διάσωση και ανακατάληψη της Κόμπανι και περιοχών στα περίχωρα της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος απαιτείται στρατιωτική επιχείρηση, επισήμανε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ούτε η Τουρκία ούτε οι δυτικοί σύμμαχοι θα αποστείλουν στρατιώτες.
Μάλιστα, διερωτήθηκε πώς περιμένουν από την Τουρκία να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις, όταν αντιμετωπίζει αντίστοιχους κινδύνους στα σύνορά της, όταν οι ίδιοι (σ.σ. οι δυτικοί σύμμαχοι) δεν θέλουν να αποστείλουν δικές τους δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι ύστερα από μεγάλες διεθνείς πιέσεις η Τουρκία επέτρεψε σε κούρδους πεσμεργκά από το Ιράκ να διασχίσουν τα σύνορά της για να φθάσουν στο Κομπάνι, προκειμένου να συμπαραταχθούν με τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης