Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mediobanca: Στο επενδυτικό ταμείο της Κίνας, το 2% της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας

Mediobanca: Στο επενδυτικό ταμείο της Κίνας, το 2% της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδύσεις της Κίνας στην Ιταλία θα συνεχιστούν 
Αποδεικνύοντας την πρόθεσή της χώρας να επενδύσει σε χώρες της Ευρωζώνης, το επενδυτικό ταμείο της Κίνας, εξαγόρασε ποσοστό 2,001%, στη μεγαλύτερη ιταλική επενδυτική τράπεζα, Mediobanca.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αποτελεί την τελευταία επένδυσή του ταμείου - που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας και διαχειρίζεται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ύψους 4 τρισ. δολαρίων της χώρας - στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Η αγορά του πακέτου μετοχών από το ταμείο έγινε γνωστή χθες με ανακοίνωση της ιταλικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ το κινεζικό ταμείο έχει καταβάλει, επίσης, περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ για την αγορά πακέτων μετοχών, περίπου 2% το καθένα, σε πέντε από τις μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες: τη FIAT Chrysler Automobiles, την Telecom Italia, την Prysmian και τους κρατικά ελεγχόμενους ενεργειακούς ομίλους Eni και Enel.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, το σύνολο των επενδύσεων της Κίνας, στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, εκτιμάται σε 5 δισ. ευρώ, ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για μια Ιταλία, που φλερτάρει με την ύφεση.
«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για στρατηγικές επενδύσεις, θεωρώ ότι είναι χρηματοοικονομικές επενδύσεις και ότι θα συνεχισθούν», δήλωσε οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Τρέντο, στους FT, προσθέτοντας: «Εάν κανείς πιστεύει ότι το ευρώ θα διατηρηθεί, είναι καλύτερο να επενδύσει σε χαμηλό παρά σε υψηλό σημείο του οικονομικού κύκλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης