Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mediobanca: Κερδοφόρο το δ' τρίμηνο χρήσης - Στα 69,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

tags :
Mediobanca: Κερδοφόρο το δ' τρίμηνο χρήσης - Στα 69,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Ενίσχυσε τις τραπεζικές της δραστηριότητες, μείωσε τις επενδυτικές και ανταμείφτηκε

Θετικά τα αποτελέσματα για την ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca, καθώς βελτίωσε τα έσοδά της και συρρίκνωσε τις απομειώσεις της κατά το δ’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Ειδικότερα, η τράπεζα διαμόρφωσε καθαρά κέρδη ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, που συγκρινόμενο με τα 213,4 εκατ. ευρώ ζημία της αντίστοιχης περιόδου πέρσι, εντυπωσιάζει.
Τα καθαρά έσοδα από τις προμήθειες αυξήθηκαν 36% στο δ΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκαν στα 148,9 εκατ. ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 5% στα 277,7 εκατ. ευρώ.
Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, που έληξε στις 30 Ιουνίου, προέκυψαν τόσο από τη βελτίωση των εσόδων από τους τόκους, όσο και από την μείωση των απομειώσεων, που εξισορρόπησε έναν σχεδόν διπλασιασμό των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, τα οποία αυξήθηκαν στα 275,8 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, η Mediobanca, προχώρησε σε χαλάρωση των επενδυτικών δραστηριοτήτων της και σε ενίσχυση των τραπεζικών.
Ειδικότερα, πούλησε συμμετοχές αξίας 843 εκατ. ευρώ, εγκαταλείποντας κάποιες από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιχειρήσεις, κάτι που, ωστόσο, την έφερε κοντά στο να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της για πώληση 1,6 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία ως το τέλος του 2016.
Η τράπεζα έχει, για παράδειγμα, δεσμευτεί ότι θα μειώσει τη συμμετοχή της στην Assicurazioni Generali, την μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας, από 13% σε μόλις 3%.
Για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, η Mediobanca κέρδισε 464,8 εκατ. ευρώ, που είναι η καλύτερη επίδοση της τράπεζας από το 2008 και την χρηματοπιστωτική κρίση.
Να σημειωθεί ότι το 2013, η Mediobank έχασε 176,2 εκατ. ευρώ στη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Η τράπεζα δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης