Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Ενισχύει με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ τα προγράμματα της ΚΑΠ για την άμβλυνση των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο

Ε.Ε.: Ενισχύει με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ τα προγράμματα της ΚΑΠ για την άμβλυνση των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν προτάσεις οι αγροτικές οργανώσεις
Tην πρόθεσή της να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το 2015, για την προώθηση προγραμμάτων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), πέραν των 60 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ετησίως στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ, επιβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη, η Κομισιόν.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των Βρυξελλών, καθώς αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα, η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να σημαίνει επιπλέον 60 εκατ. ευρώ για μέτρα προώθησης αγροτικών προϊόντων.
Με στόχο να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο έναντι ορισμένων ευρωπαϊκών προϊόντων, αυτή η πρόσθετη προσπάθεια αναμένεται να ξεκινήσει με την προώθηση προγραμμάτων που πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Dacian Ciolos, «τα προγράμματα προώθησης είναι ένα από τα μέσα της ΚΑΠ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεσοπρόθεσμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αναμένονται σε πολλούς τομείς ως αποτέλεσμα του ρωσικού εμπάργκο, ώστε να βοηθηθούν οι παραγωγοί να βρούν νέα σημεία πώλησης τόσο στο εσωτερικό της Ε.Ε. όσο και αλλού».
Πρόσθεσε ακόμη, ότι η αλλαγή αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα για τη χρηματοδότηση της ΚΑΠ, σημαίνει ότι 60 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης είναι διαθέσιμη για προγράμματα προώθησης που πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, σημείωσε ότι καθώς πρόκειται για συγχρηματοδότηση από τους ίδιους τους οργανισμούς προώθησης, αυτό σημαίνει ότι προγράμματα αυτά αξίζουν τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ και θα μπορούσαν να αρχίσουν να «τρέχουν» το 2015.
Ακόμη, συνέστησε στις αγροτικές οργανώσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία και να παρουσιάσουν φιλόδοξα προγράμματα προώθησης κατά τις προσεχείς εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα έκτακτα μέτρα στήριξης της αγοράς για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, ύψους 33 εκατ. ευρώ και άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά, ύψους 125 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη αποφασιστεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης