Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Τις επόμενες εβδομάδες πιθανή καταγγελία στον ΠΟΕ για το ρωσικό εμπάργκο στα οπωρολαχανικά

Ε.Ε.: Τις επόμενες εβδομάδες πιθανή καταγγελία στον ΠΟΕ για το ρωσικό εμπάργκο στα οπωρολαχανικά
Ήδη έχει καταγγείλει τη Ρωσία για το εμπάργκο στο χοιρινό κρέας
Τις επόμενες εβδομάδες η Ε.Ε. θα λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα καταγγείλει τη Ρωσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με το εμπάργκο που έχει επιβάλει στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οπωρολαχανικών, κρέατος, ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., «αναλύουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε ή όχι με βάση τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Πριν λάβουμε την όποια απόφαση, πρέπει να υπάρξει σχετική συζήτηση με όλα τα κράτη-μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη».
Πρόσθεσε δε, ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, θα ληφθεί και η σχετική απόφαση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.
Παράλληλα, τόνισε ότι η γενική διεύθυνση εμπορίου αναλύει την κατάσταση και μελετά τρόπους αντίδρασης και επανέλαβε ότι εξετάζεται τι μπορεί να γίνει με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ.
Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προσφύγει στον ΠΟΕ καταγγέλλοντας τη Ρωσία για το εμπάργκο στα προϊόντα χοιρινού κρέατος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τον Ιούνιο τον Οργανισμό να αποφανθεί σχετικά με το αν το εμπάργκο από τη Μόσχα για την εισαγωγή χοίρων, νωπού χοιρινού κρέατος και προϊόντων χοιρινού κρέατος από ορισμένες χώρες της Ε.Ε. είναι σύμφωνη με το νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης