Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «χρυσή ευκαιρία» της Τουρκίας το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα - Συνεχίζονται οι συμφωνία για τις τουρκικές εξαγωγές

Η «χρυσή ευκαιρία» της Τουρκίας το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα - Συνεχίζονται οι συμφωνία για τις τουρκικές εξαγωγές
Η Τουρκία εξέφρασε την ετοιμότητά της να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία
Ως τη χρυσή ευκαιρία να δοθεί ώθηση στην τουρκική οικονομία βλέπουν τον "πόλεμο" κυρώσεων της Δύσης έναντι της Ρωσίας και την απάντηση της τελευταίας με την επιβολή εμπάργκο, οι Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι ήδη αναζητούν τρόπους να καλύψουν το κενό στην τροφοδότηση της ρωσικής οικονομίας.
Ήδη η Τουρκία εξέφρασε την ετοιμότητά της να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία.
Ο Τούρκος υπουργός οικονομίας, Ν. Zeybekci, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός προμηθευτής των τροφίμων και γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία.
Είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές της αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Οι δύο χώρες κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία για την αύξηση του αριθμού των Τούρκων προμηθευτών τροφίμων προς τη Ρωσία.
Μια αντιπροσωπεία από τη γεωργική υπηρεσία της Ρωσίας, την Rosselkhoznadzor, επισκέφθηκε την Άγκυρα για τις διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθούν εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού τροφίμων μετά από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από την ΕΕ.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κορυφαίος προμηθευτής τροφίμων της Ρωσίας είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Αυστραλία και ο Καναδάς.
Πέρυσι, οι γεωργικές εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Ρωσία ανήλθαν στα 1,18 δισ. δολάρια, με τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σχεδόν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών.
Το 2014, τουρκικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία έχουν μέχρι σήμερα φτάσει τα 409 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης