Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαλαισία: Τραπεζικός υπάλληλος φέρεται να έκλεβε χρήματα από επιβάτες της εξαφανισμένης πτήσης ΜΗ370

Μαλαισία: Τραπεζικός υπάλληλος φέρεται να έκλεβε χρήματα από επιβάτες της εξαφανισμένης πτήσης ΜΗ370
Διευθυντής τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου
Έρευνες εις βάρος τραπεζικού υπαλλήλου στη Μαλαισία πραγματοποιούν οι αρχές της χώρας, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε «ύποπτες» αναλήψεις χρηματικού ποσού 31.000 δολαρίων που έγιναν από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκαν σε επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370.
Ο Ιζάνι Άμπντουλ Γάνι, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας, ανέφερε ότι ένας διευθυντής τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χρήματα από τους λογαριασμούς τριών επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός τέταρτου επιβάτη.
Εν συνεχεία έγιναν πολλές αναλήψεις μετρητών από ATM, από τον ίδιο λογαριασμό, ενώ όπως έγινε γνωστό και οι τέσσερις λογαριασμοί ήταν στην ίδια τράπεζα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ερευνάται ο ρόλος ενός 32χρονου τραπεζικού υπαλλήλου καθώς εκείνος ήταν που ενέκρινε την ανανέωση της κάρτας αναλήψεων που χρησιμοποιήθηκε για τις συναλλαγές από το ΑΤΜ.
Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που μετέφερε 239 ανθρώπους και είχε ως τελικό προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης