Τελευταία Νέα
Διεθνή

V. Putin - Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα φέρουν τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις σε αδιέξοδο

V. Putin - Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα φέρουν τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις σε αδιέξοδο
"Μακροπρόθεσμα υπονομέυεται η ασφάλεια των ΗΠΑ", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος
«Δεν είμαστε εμείς που επιβάλουμε κυρώσεις, οπότε θα έπρεπε να ρωτήσετε αυτούς», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σχετικά με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Ρωσία.
«Οι κυρώσεις λειτουργούν ως μπούμερανγκ και χωρίς καμία αμφιβολία θα ωθήσουν τις  αμερικανο-ρωσικές σχέσεις σε αδιέξοδο», τόνισε ο V. Putin.
Σε προειδοποιητικό τόνο ανέφερε πως ένα πλήγμα στις διμερείς σχέσεις, υπονομεύει μακροπρόθεσμα «το συμφέρον των ΗΠΑ για ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του».
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ πλήττουν την ίδια την οικονομία τους τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς μεταφράζονται ως μια απαγόρευση για τις αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να εργαστούν στη Ρωσία.
«Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ενέργειας θα χάσουν σε ανταγωνιστικότητα, έναντι άλλων παγκόσμιων εταιρειών», έκανε ευθεία βολή σε έναν τομέα που πολύ ενδιαφέρει τις ΗΠΑ.
Θύμα των κυρώσεων πρόκειται να γίνει η Exxon Mobil Corp, στην οποία έχει δοθεί η άδεια να αναπτύξει δραστηριότητα στο ρωσικό έδαφος.
Η τελευταία κόντρα των δύο χωρών έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της σύστασης της Τράπεζας των BRICS, αλλά και την «πολιτική», όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να επιτρέπει στους αξιωματούχους της χώρας να χρησιμοποιούν μόνο ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης