Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Στα 8,8 δισ. δολ «κλείδωσε» το πρόστιμο που θα καταβάλλει στις ΗΠΑ - Δήλωσε ένοχη και κατέληξε σε συμβιβασμό

tags :
BNP Paribas: Στα 8,8 δισ. δολ «κλείδωσε» το πρόστιμο που θα καταβάλλει στις ΗΠΑ - Δήλωσε ένοχη και κατέληξε σε συμβιβασμό
Η BNP Paribas δήλωσε ένοχη για δύο κακουργηματικές πράξεις
Στα 8,8 δισ. δολάρια «κλείδωσε» τελικά το πρόστιμο που θα καταβάλλει στις αμερικανικές αρχές η γαλλική BNP Paribas, λόγω της παραβίασης των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ σε χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η BNP Paribas κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και συμφώνησε να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 8,8 δισ. δολαρίων.
Η BNP Paribas δήλωσε ένοχη για δύο κακουργηματικές πράξεις, επισημαίνει η εφημερίδα.
Να σημειωθεί πως οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονταν σήμερα και τελικά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των τελευταίων 24ωρων που ανέφεραν πως το πρόστιμο δεν θα ξεπεράσει τα 8,9 δισ. δολάρια.
Η γαλλική τράπεζα κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ πως παραβίασε το αμερικανικό εμπάργκο, κάνοντας συναλλαγές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης