Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δορυφόρος εντόπισε 300 νέα αντικείμενα - Αναβλήθηκαν σήμερα οι έρευνες για το Boeing - Άρχισαν να αποζημιώνονται οι συγγενείς των επιβαινόντων

Δορυφόρος εντόπισε 300 νέα αντικείμενα - Αναβλήθηκαν σήμερα οι έρευνες για το Boeing - Άρχισαν να αποζημιώνονται οι συγγενείς των επιβαινόντων
Στην περιοχή βρίσκονται, ωστόσο, πέντε πλοία, τα οποία προσπαθούν να συνεχίσουν τις έρευνες παρά τις αντίξοες συνθήκες
(upd) Τριακόσια νέα επιπλέοντα αντικείμενα εντόπισε ταϊλανδέζικος δορυφόρος στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ;ανακοίνωσε σήμερα η διαστημική υπηρεσία της χώρας.
Τα αντικείμενα, τα οποία έχουν μέγεθος από δύο έως 15 μέτρα, εντοπίστηκαν σε μια περιοχή περίπου 2.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Περθ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Anond Snidvongs, εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Γεω-Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Διαστήματος της Ταϊλάνδης.
Εν τω μεταξύ, οι κακές καιρικές συνθήκες σήμερα, Πέμπτη, είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή των εναέριων ερευνών για το χαμένο εδώ και περίπου 19 ημέρες αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ωστόσο, πέντε πλοία είναι στην περιοχή και προσπαθούν να συνεχίσουν τις έρευνες εντοπισμού των αντικειμένων που κατέδειξαν οι δορυφόροι, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Όσα αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει σε αναζήτηση των αντικειμένων επιστρέφουν στο Περθ, τη δυτική αυστραλιανή πόλη απ' όπου απογειώθηκαν, ανέφερε η Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας της Αυστραλίας.
Η ορατότητα στην περιοχή είναι σχεδόν μηδενική, με τα σύννεφα να φθάνουν σχεδόν μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας.
Τα αεροπορικά πληρώματα ελπίζουν να αρχίσουν εκ νέου τις έρευνες αύριο, Παρασκευή, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αν και οι εκτιμήσεις για τον καιρό είναι ότι θα παραμείνει άστατος για ακόμη 24 ώρες.
Η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εκτιμάται ότι συνετρίβη στις 8 Μαρτίου, με τους 239 επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους, αφού πέταξε χιλιάδες μίλια εκτός πορείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες από γαλλικό δορυφόρο, τη Δευτέρα, εντοπίστηκαν 122 πιθανά αντικείμενα σε μια περιοχή 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων ωκεανού.
«Είχαμε έως τώρα τέσσερις ξεχωριστές δορυφορικές ενδείξεις, από την Αυστραλία, την Κίνα και τη Γαλλία, που δείχνουν πιθανά συντρίμμια», σημείωσε χθες, Τετάρτη, ο εκτελών χρέη υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Hishammuddin Χουσεΐν, σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ.
«Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να συνδεθούν τα συντρίμμια με την πτήση MH370», πρόσθεσε.

Στον πιλότο στρέφονται και πάλι οι υποψίες

Στον πιλότο του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ, στρέφονται και πάλι οι υποψίες για την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα USA TODAY, ότι θεωρείται πως ο πιλότος είναι ο «μόνος υπεύθυνος» για την κατάληξη του χαμένου αεροπλάνου και πως η εξαφάνισή του σε καμία περίπτωση, «δεν ήταν ατύχημα».
Πάντως, ο γιος του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους υπερασπίζεται τον πατέρα του, απορρίπτοντας τις εικασίες σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε στην εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
«Έχω διαβάσει τα πάντα στο Διαδίκτυο, αδιαφορώ όμως για τις εικασίες. Ξέρω τον πατέρα μου καλύτερα», σημείωσε ο 26χρονος Αχμάντ Σεθ Ζαχαρί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Νew Straits times».
Ο πιλότος, όπως και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους έχουν ερευνηθεί σχολαστικά, με μια σειρά από εικασίες για το αν ο ένας εκ των δύο ή και δύο άλλαξαν την πορεία του αεροσκάφους με προορισμό το Πεκίνο.
«Μπορεί να μην είμασταν τόσο κοντά, λόγω των συχνών ταξιδιών του, όμως τον καταλαβαίνω», σημείωσε ο γιος του πιλότου.
Σχόλια από κυβερνητικούς αξιωματούχους για την πορεία των ερευνών προς το παρόν στηρίζουν την άποψη του γιού του πιλότου.
Αξιωματούχος της Μαλαισιας επισήμανε την Τετάρτη στο CNN ότι οι αρχές δεν έχουν βρει κάτι το επιλήψιμο στην έρευνα που μετράει ήδη 19 ημέρες σχετικά με τους δύο πιλότους, καθώς δεν έχουν βρεθεί ενοχοποιητικά στοιχεία για κίνητρα είτε πολιτικά, είτε εξτρεμιστικά.

Άρχισε η καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των επιβαινόντων

Εν τω μεταξύ, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες ξεκίνησαν να καταβάλλουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των επιβαινόντων του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι οικογένειες επτά επιβατών έλαβαν την Τρίτη 4,17 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 488.000 ευρώ) ως αποζημίωση, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, η «China Life», σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην πτήση MH370 επέβαιναν 32 πελάτες της και εκτιμά ότι η συνολική αποζημίωση που θα καταβάλει, θα ανέλθει σε περίπου 9 εκατομμύρια γιουάν (σχεδόν ένα εκατ. ευρώ).
Η ασφαλιστική εταιρεία «New China Life Insurance» θα αποζημιώσει τις οικογένειες εννέα πελατών της που επέβαιναν στο εξαφανισμένο Boeing με περίπου 1 εκατ. γιουάν, δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η εταιρεία «China Pacific Insurance», που εδρεύει στη Σανγκάη, ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 525.000 γιουάν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ η ασφαλιστική «Sunshine Insurance» αποζημίωσε με 500.000 γιουάν τους συγγενείς τριμελούς οικογένειας που επέβαινε στο αγνοούμενο αεροσκάφος.
Περισσότεροι από 150 από τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι. Σημειώνεται ότι χθες, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law με έδρα το Σικάγο κατέθεσε αγωγή στις ΗΠΑ κατά των Μαλαισιανών Αερογραμμών και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing, εκπροσωπώντας συγγενή ενός ινδονήσιου επιβάτη της πτήσης.
Σήμερα, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να εκπροσωπήσει τις οικογένειες περισσότερων από των μισών επιβαινόντων.
Όπως δήλωσε δικηγόρος της Ribbeck Law, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με μέλη των οικογενειών των θυμάτων σε πολλές χώρες και αναμένει να εκπροσωπήσει σχεδόν τους μισούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μαλαισίας «The Star».
Κληθείσα να σχολιάσει τα δημοσιεύματα αυτά, εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε σήμερα: «Δεν έχω πληροφορίες για συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης αυτής που να κατέθεσαν αγωγή, αλλά είναι δικαίωμά τους αν το επιθυμούν. Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αγωγή αν κατατεθεί», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης