Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαλαισία - Νέα δεδομένα στο θρίλερ της εξαφάνισης του Boeing - Το αεροσκάφος δεν συνετρίβη και δεν ανατινάχθηκε στον αέρα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ

Μαλαισία - Νέα δεδομένα στο θρίλερ της εξαφάνισης του Boeing - Το αεροσκάφος δεν συνετρίβη και δεν ανατινάχθηκε στον αέρα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει συντριβή του αεροσκάφους
Άλυτο παραμένει το μυστήριο με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, ωστόσο έκθεση του ΟΗΕ δημιουργεί νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση.
Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης «Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty» υπό τον ΟΗΕ, δεν υπάρχει περίπτωση το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ερευνών, δεν προκύπτουν σημάδια έκρηξης ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος.
Σύμφωνα με τον Στέφαν Ντουζάριτς εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν «σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση CTBTO με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος; ή το νερό».
Ο ίδιος εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Όμως όπως είπε στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρέθηκε τίποτα.
Εν τω μεταξύ, δέκα ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας που περιλαμβάνει τον «βόρειο αεροδιάδρομο» της πιθανής διαδρομής του αεροπλάνου.
Παράλληλα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που έγινε στους κινέζους επιβάτες δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία.
«Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης» δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης