Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peugeot - Κοντά σε deal για την πώληση μετοχών στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng

tags :
Peugeot - Κοντά σε deal για την πώληση μετοχών στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng
Αν κλείσει η συμφωνία, θα εισρεύσουν στα ταμεία της γαλλικής εταιρείας περί τα 4 δισ. ευρώ
Κοντά σε συμφωνία για την πώληση μετοχών της στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng βρίσκεται η γαλλική Peugeot, από την οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters θα εισρεύσουν κεφάλαια περί τα 4 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Peugeot στις 18 Φεβρουαρίου και πιθανόν να υπογραφεί ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας την ίδια μέρα.
Σημειώνεται ότι η Peugeot, η οποία έχει πληγεί από τη μειωμένη ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη και έχει δεχθεί κεφάλαια ύψους 7 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις από το κράτος, χρειάζεται κεφαλαιακές «ενέσεις» προκειμένου να παραμείνει ζωντανή.
Η σχεδιαζόμενη πώληση μετοχών στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και τη γαλλική κυβέρνηση ενδεχομένως να αποτελούν την τελευταία της ελπίδα επιβίωσης μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων νωρίτερα με την αμερικανική General Motors.
Mε τη συμφωνία αυτή, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα επεκτείνουν τη συνεργασίας τους σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, με σκοπό την επέκταση δραστηριοτήτων σε αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, επισημαίνουν πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Σημειώνεται ότι η Peugeot πραγματοποιεί συζητήσεις με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και μήνες για ένα σχέδιο διάσωσής της, σύμφωνα με το οποίο η Dongfeng και η γαλλική κυβέρνηση θα αποκτήσουν ποσοστό στην Peugeot περί το 14% εκάστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης