Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα, Μέση Ανατολή και G20 έδωσαν τον τόνο στη Wall

tags :
Κίνα, Μέση Ανατολή και G20 έδωσαν τον τόνο στη Wall
Θετικά διαμορφώθηκαν τα πρόσημα των αμερικανικών δεικτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων. Η νέα αύξηση του ορίου για το αποθεματικό των τραπεζών κατά 0,5%  στην Κίνα, σε συνδυασμό με τις ταραχές στη Μέση Ανατολή έδωσαν το κλίμα στη Wall. Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση του G20 στο Παρίσι, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την αξιολόγηση των παγκόσμιων ανισορροπιών.
Ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.391 μονάδες (+0,59%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.834 (+0,08%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις  1.343 (+0,19%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (+1,41%), ενώ χαμηλότερα η Citigroup (-0,71%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε με άλμα 6,76% στα 2,21 δολάρια, με υψηλό ημέρας στα 2,37 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 2,16 δολάρια, στον απόηχο της φιλικής πρότασης για συγχώνευση που κατέθεσε η ΕΤΕ προς την Alpha Bank, η οποία, όμως δεν έγινε δεχτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης