Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Vidavo: Επιτυχής ολοκλήρωση έργου ψηφιακής μεταρρύθμισης υγείας

tags :
Vidavo: Επιτυχής ολοκλήρωση έργου ψηφιακής μεταρρύθμισης υγείας
Ανακοίνωση της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Vidavo η ανάπτυξη της πλατφόρμας διεξαγωγής ελέγχου & συμβουλευτικής στην ιατρική κωδικοποίηση, έργο αξίας 261.020,00 €, στα πλαίσια της πράξης ''Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG''.
Η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και παραδόθηκε στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών καθιστά δυνατή τη διενέργεια ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης, σε ένα σύνολο περιστατικών νοσηλείας τα οποία έχουν κατηγοριοποιηθεί κατά DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων).
Το έργο αυτό της Vidavo, αναβαθμίζει την παρακολούθηση διαδικασιών, χρεώσεων και αποτύπωσης δεδομένων για τη βελτίωση του συστήματος κοστολόγησης και αποζημίωσης των νοσοκομειακών υπηρεσιών, καθώς το σύστημα DRG μετρά τον βαθμό χρήσης των πόρων ανά περιστατικό νοσηλείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αποζημίωσης, κατάρτισης και ελέγχου νοσοκομειακών προϋπολογισμών μέχρι σύστημα αξιολόγησης παραγόμενου έργου.
Μέσω της πιλοτικής εφαρμογής στην 7η ΥΠΕ επιβεβαιώθηκε η πλήρης κάλυψη των λειτουργιών απαιτήσεων. Με απώτερο στόχο τη συνολική εφαρμογή των DRG στα δημόσια νοσοκομεία, η ανάπτυξη ενός μηχανισμού ποιοτικού ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης συνδράμει στον ανασχεδιασμό του τοπίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην ψηφιακή μεταρρύθμιση των νοσοκομείων της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης