Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

AVE: Ο Ευάγγελος Αδαμόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ - Παραιτήθηκε ο Δ. Ντζανάτος

tags :
AVE: Ο Ευάγγελος Αδαμόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ - Παραιτήθηκε ο Δ. Ντζανάτος
AVE: Ο Ευάγγελος Αδαμόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ
Η εταιρεία «AVE Α.Ε.» ανακοίνωσε την αντικατάσταση ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Την 27.01.2021, ο κ. Δημήτριος Ντζανάτος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 27.01.2021, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθώς και από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών και Παροχών.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, και εξέλεξε, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού της Εταιρείας και τους νόμους 4548/2018 και 3016/2002, τον κ. Ευάγγελο Αδαμόπουλο σε αντικατάστασή του. Ο κ. Αδαμόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του ν. 3016/2002 περί ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή του κ. Αδαμόπουλου από το Διοικητικό Συμβούλιο με τον ορισμό αυτού ως ανεξάρτητο μέλος του, θα τεθεί υπ' όψιν της αμέσως προσεχούς Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να αποφασίσει, για το μετέπειτα διάστημα, ορισμού είτε του ίδιου ή άλλου υφιστάμενου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου που πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους είτε στην εκλογή νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο, με τη σύνθεσή του κατά τα λοιπά να παραμένει αμετάβλητη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα με θητεία έως την 21.07.2023 ως κάτωθι:

  1. Απόστολος Βούλγαρης του Ιωάννου, εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος,
  2. Θωμάς Ρούμπας του Ιωάννου, μη εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,
  3. Κίμωνας - Νικόλαος Φραγκιάδης του Παναγιώτη, μη εκτελεστικό μέλος,
  4. Νικόλαος Θεοφανόπουλος του Κωνσταντίνου, μη εκτελεστικό μέλος,
  5. Άννα - Μαρία Θέμελη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
  6. Δημήτριος Κοντογεωργόπουλος του Γεωργίου - Ιωάννη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και
  7. Ευάγγελος Αδαμόπουλος του Αριστείδη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.


Ορισμός νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και ανασυγκρότηση αυτής σε σώμα

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της ίδιας ως άνω συνεδρίασής του της 27.01.2021, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Δημητρίου Ντζανάτου και από τη θέση του ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας και, όρισε το νεοεκλεγέν μέλος του, κ. Ευάγγελο Αδαμόπουλο, νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση του ανωτέρω παραιτηθέντος μέλους της, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του, ήτοι έως την 21.07.2023.
Ο κ. Αδαμόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του ν. 3016/2002 περί ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας.
Κατόπιν του ανωτέρω ορισμού του κ. Αδαμόπουλου ως νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο διακρίβωσε ότι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα απαρτίζεται από το προαναφερθέν νέο μέλος και από τους κ.κ. Αντώνη Πολυκανδριώτη του Νικολάου και Δημήτριο Κοντογεωργόπουλο του Γεωργίου – Ιωάννη, ήτοι τα εναπομείναντα μετά την παραίτηση του κ. Ντζανάτου μέλη της, που εξελέγησαν δυνάμει της από 21.07.2020 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 44 § 1 του ν. 4449/2017 και ότι η Επιτροπή Ελέγχου θα συνιστά ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από δύο ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από ένα τρίτο πρόσωπο - μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετά τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε κατά τη συνεδρίασή της την 27.01.2021, κατά την οποία αυτή συγκροτήθηκε σε σώμα ως κατωτέρω. Ειδικότερα, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίσθηκε το μέλος της, κ. Αντώνης Πολυκανδριώτης, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από την Εταιρεία.

Συνεπώς, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας αποτελείται από τους εξής:

  1. Αντώνης Πολυκανδριώτης του Νικολάου, Προέδρος,
  2. Δημήτριος Κοντογεωργόπουλος του Γεωργίου - Ιωάννη, μέλος και
  3. Ευάγγελος Αδαμόπουλος του Αριστείδη, μέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης