Τελευταία Νέα
Bank Insider

Η Dubai group δεν πλήρωσε δάνειο στην Citigroup αλλά έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αμκ της Marfin

Η Dubai group δεν πλήρωσε δάνειο στην Citigroup αλλά έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αμκ της Marfin
To Dubai Group αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν πλήρωρε δόσεις σε δάνειο προς την Citigroup αλλά έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Marfin ύψους 488 εκατ ευρώ. Το Dubai ελέγχει το 18,6%, της Marfin Popular και εφόσον συμμετάσχει στην αμκ θα εισφέρει 90 με 91 εκατ ευρώ
όμως τι ακριβώς έχει συμβεί με το δάνειο της Dubai Group; Ο κύκλος των προβλημάτων για τον όμιλο του Dubai φαίνεται δεν έχει κλείσει, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο επενδυτικός βραχίονας της κρατικής Dubai Holding, η Dubai Group, η οποία δεν πλήρωσε δόσεις δανείου  ύψους 330 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει με την  Citigroup.
Το 5ετές αυτό δάνειο που λήγει το Δεκέμβριο του 2011 συνήφθει με σκοπό την εξαγορά του 49% της Bank Islam Malaysia. Μέχρι στιγμής, οι υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους πιστωτές της έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι ίσως ξεκινά ένας νέος κύκλος κρίσιμων ημερομηνιών.
Τον περασμένο μήνα υπενθυμίζεται ότι η μητρική εταιρεία Dubai World είχε ανακοινώσει ότι έφτασε σε συμφωνία με το 99% των πιστωτών, βάσει αξίας. Η συμφωνία αναδιάρθρωσης είναι ένα από τα πλέον κομβικά σημεία στην προσπάθεια του Εμιράτου να βγει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που προκάλεσε η κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης