Τελευταία Νέα
Bank Insider

Ακριβό θεωρεί ακόμη το ΧΑ η Eurobank Equities - Μετά τα μέσα του 2011 η ανάκαμψη

Ακριβό θεωρεί ακόμη το ΧΑ η Eurobank Equities - Μετά τα μέσα του 2011 η ανάκαμψη
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει μέσα στο 2011, δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank Equities, κ. Κώστας Μητρόπουλος σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι η λέξη κλειδί είναι η ανάπτυξη των υποδομών της χώρας μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.
Σε ανάλυση που παρουσίασε ο επικεφαλής του τμήματος της Eurobank Equities, Γιάννης Καλατζής, αναφέρει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει ακριβό με βάση το p/e που διαμορφώνεται στο 11 για το 2011, ενώ έκανε την εκτίμηση ότι τα κέρδη μετά φόρων των εισηγμένων το 2011 θα παρουσιάσουν πτώση 23,1%.
Ο κ. Καλατζής παρουσίασε ένα πρόγραμμα επενδύσεων με 5ετή ορίζοντα που αφορά τις υποδομές, την ενέργεια, τη διαχείριση υδάτων, την ακίνητη περιουσία, τον τουρισμό και τα τυχερά παιχνίδια, συνολικού ύψους 67 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καλατζή, αυτές οι επενδύσεις θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο που θα ξεκινήσει η ανάπτυξη στη Ελλάδα από τα τέλη του 2011. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στον κύκλο συγχωνεύσεων και εξαγορών που ξεκινά αυτήν την περίοδο από τις εισηγμένες και θα διαρκέσει για 12 μήνες. Ο κύκλος θα διακρίνεται σε δύο φάσεις:
Η πρώτη φάση αφορά τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις (distress), δηλαδή εταιρείες που έχουν μειωμένη ζήτηση των προϊόντων τους, έλλειψη πρόσβασης σε γραμμές πίστωσης σε τράπεζες, οι οποίες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η δεύτερη φάση των συγχωνεύσεων θα δημιουργηθεί στην περίοδο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και θα περιλαμβάνει τις εταιρείες με δυνατούς ισολογισμούς, δηλαδή τις leader στους κλάδους τους, οι οποίες θα προβούν σε εξαγορές εταιρειών με χαμηλότερες αποτιμήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Καλατζή εξαγορές θα γίνουν αυτό το διάστημα, αλλά με σημαντικό discount και όχι με premium.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή τύπου ο πρόεδρος της EFG Eurobank Equities, κ. Μητρόπουλος, δήλωσε μεσομακροπρόθεσμα αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε είμαστε μέσα στο τούνελ της ύφεσης θα δούμε σίγουρα το φως στην άκρη του τούνελ αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη την απόσταση που πρέπει να διανύσουμε.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης