Τελευταία Νέα
Bank Insider

Alpha Bank - Από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση διοίκησης - εργαζομένων για νέες συμβάσεις - Επέβαλε ήδη μείωση μισθών 20% στο προσωπικό της Emporiki

Alpha Bank - Από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση διοίκησης  - εργαζομένων για νέες συμβάσεις - Επέβαλε ήδη μείωση μισθών 20% στο προσωπικό της Emporiki
Τι προτείνει ο σύλλογος εργαζομένων της πρώην Emporiki Bank – Δεν θα υπάρξει εθελουσία λόγω ΕΤΑΤ
(upd)Σε μηδενική βάση ζητά να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους η διοίκηση της Alpha Bank, προχωρώντας σε αιφνιδιαστική καταγγελία της σύμβασης με όλο το προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η διοίκηση της τράπεζας μέσω επιστολής της σε όλα τα σωματεία του Ομίλου κατήγγειλε τις συμβάσεις οι οποίες λήγουν στις 31 Μαΐου 2014, ζητώντας να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις από μηδενική βάση.
Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το νέο αίτημα που υπέβαλε στο σωματείο εργαζομένων της πρώην Emporiki Bank για επιπλέον μείωση των αποδοχών κατά 20%.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Περαιτέρω μείωση 20% σε βάθος χρόνου προτείνει στους μισθούς των εργαζομένων της Emporiki Bank η διοίκηση της Alpha Bank, ενώ ήδη έχει εφαρμοστεί η κατά 20% πρώτη μείωση στα μισθολόγια των εργαζομένων που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στην Alpha μετά τη συγχώνευση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Emporiki Bank, υπό το Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, αντιδρά και αντιπροτείνει να ισχύσει ένα καθεστώς εξομοίωσης.
Συγκεκριμένα, προτείνει να μην υπάρξει καμία μείωση και διαχρονικά εάν αυξηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων της Alpha Bank να μην υπάρξει καμία αύξηση στις αμοιβές των εργαζομένων της Emporiki Bank εωσότου οι απολαβές των εργαζομένων των δύο τραπεζών εξομοιωθούν.
Ο σύλλογος εργαζομένων της Emporiki Bank θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 14:30 συνάντηση με τον Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας, κ. Σπύρο Ν. Φιλάρετο.
Στην συνάντηση, εκτός από το Προεδρείο του Συλλόγου θα παραβρεθεί και το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.
Θέμα της συνάντησης οι μειώσεις στις οποίες προέβη η Διοίκηση της Alpha Bank.

Δεν θα υπάρξει εθελουσία λόγω ΕΤΑΤ

Η Alpha Bank αλλά και η Emporiki Bank έχουν ενταχθεί στο ΕΤΑΤ, στο ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων και με βάση την κείμενη νομοθεσία κάθε φορά που υλοποιείται εθελουσία έξοδος θα πρέπει η κάθε τράπεζα να πληρώνει τις εισφορές των εργαζομένων στο Ταμείο μέχρι την ένταξη τους στον κύριο φορέα που είναι το ΙΚΑ.
Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι για την ώρα παγώνει η εθελουσία που θα μπορούσε να φτάσει τα 1.000 άτομα, εάν υλοποιείτο.

(πρώτη ενημέρωση 16 Απριλίου 2014, 12:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης