Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αντασφάλιστρα 2024: Αυξήσεις ως 30% στην περιουσία, δίψα για ρίσκο στα ατυχήματα

Αντασφάλιστρα 2024: Αυξήσεις ως 30% στην περιουσία, δίψα για ρίσκο στα ατυχήματα
Σχετικά Άρθρα
Αν και η αγορά σήμερα 1η Ιανουαρίου 2024 είναι ομαλότερη σε σχέση με πέρυσι 1η Ιανουαρίου 2023 σε όρους τιμολόγησης και ανάληψης κινδύνων, το βέβαιο σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των μεσιτών αντασφαλίσεων είναι ότι δεν επικράτησε η ίδια με πέρυσι ένταση και η εκτόξευση τιμών,  τα αντασφάλιστρα, ωστόσο περιουσίας για φυσικές καταστροφές με σοβαρό ιστορικό ζημιών πήραν αυξήσεις έως και 30%.

Η μπίλια της Περιουσίας ακόμα δεν έχει κάτσει

Αυξήσεις που να σείουν την αγορά δεν έγιναν για λογαριασμούς που δεν σημείωσαν ζημιές στην διάρκεια του περασμένου έτους, αναφέρει σήμερα η  μεσιτική αντασφαλίσεων Guy Carpenter. Σε κάποια προγράμματα για φυσικές καταστροφές τα επίπεδα τιμών παρέμειναν στα ίδια με τα περυσινά ή σημείωσαν οριακές μονοψήφιες αυξήσεις με σημαντική διαφοροποίηση.
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα η Guy Carpenter, η τιμολόγηση των αντασφαλιστικών συμβάσεων παραμένει σε πολύ ευαίσθητα επίπεδα και εξαρτάται από την συνολική δομή, τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων. Πάντως, επισημαίνει ότι οι διορθώσεις των όρων που έγιναν μέσα στο έτος που αφήσαμε πίσω υποδηλώνουν ελάχιστες αλλαγές, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών βοήθησαν σημαντικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνήθεις υποκειμενικές διαπιστώσεις απωλειών που μπορεί να προέλθουν από απεργίες, εξεγέρσεις, πολιτικές διαταραχές, ή από τον κυβερνοχώρο.

Άφθονο το capacity στα ατυχήματα, θέλουν να πάρουν ρίσκο οι αντασφαλιστές

Όσον αφορά τους κινδύνους ατυχημάτων, οι διαπραγματεύσεις που έγιναν σήμερα ποικίλλουν, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τα χαρτοφυλάκια των πελατών είναι σημαντικά διαφοροποιημένα και το  σίγουρο είναι  ότι το capacity για κινδύνους ατυχημάτων είναι επαρκές έως άφθονο.
Εξομαλύνεται η αγορά
Συνολικά η εικόνα της αγοράς φαίνεται να είναι τακτοποιημένη σε σχέση με το 2023. Στην πλειοψηφία της η αγορά δείχνει να έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετώπισε, κυρίως  τα δύο τελευταία χρόνια.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης