Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συναγερμός στην ασφαλιστική αγορά για κερδοσκοπίες εν όψει αυξήσεων στα αντασφάλιστρα

Συναγερμός στην ασφαλιστική αγορά για κερδοσκοπίες εν όψει αυξήσεων στα αντασφάλιστρα

Επικίνδυνο κοκτέιλ το τρίπτυχο ενέργεια – φυσικές καταστροφές – πληθωρισμός

Συναγερμός έχει σημάνει στην ασφαλιστική αγορά από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αρνείται να δει την πραγματικότητα στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι αποφάσεις της ΕΕ αποσταθεροποίησαν τελείως την Ευρωπαϊκή Οικονομία, δίνοντας περισσότερη δύναμη στο Κρεμλίνο που έτσι ή αλλιώς κρατά το πάνω χέρι στην οικονομία της ενέργειας.
Με οδηγό την αποσταθεροποίηση στην οικονομία, τον πληθωρισμό και την κρίση στην ενέργεια και το περιβάλλον οι (αντ)ασφαλιστές να συζητούν για νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα.
Ο συνδυασμός των τριών αυτών παραγόντων πυροδοτεί αυξήσεις τονίζει η AM Best με τον ρυθμό των αυξήσεων να ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης.
Προτεραιότητα για αυξήσεις δίνει η AM Best στις ασφαλιστικές περιουσίας και ατυχημάτων και ειδικότερα στις ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών.
Ωστόσο δεν αποκλείει και άλλες μεγάλες αλλαγές στα τιμολόγια αντασφάλισης άλλων κατηγοριών.
Κάποιες αντασφαλιστικές και μεσίτες αντασφαλίσεων ήδη έχουν ξεκινήσει να τιμολογούν με αυξήσεις.

Πρωτοφανείς για τα χρονικά αυξήσεις στην περιουσία

Ήδη η Guy Carpenter είχε υπολογίσει αυξήσεις στα αντασφάλιστρα φυσικών καταστροφών στις ΗΠΑ 15%, ωστόσο η AM Best προειδοποιεί ότι τέτοιες αυξήσεις έχει να δει ο κλάδος από το 2006, είναι πολύ μεγάλες και στο τέλος του χρόνου κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποκλείεται να ο κλάδος να οδηγηθεί από παιχνίδια κερδοσκοπίας και να έλθει αντιμέτωπος με άλλα προβλήματα.

Φρένο δεν μπαίνει στο 2022

Οι αυξήσεις στις τιμές δεν θα σταματήσουν πάντως μέσα στο 2022 θα συνεχιστούν και το 2023 και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα αντασφάλιστρα των cyber κινδύνων που αυξάνονται διαρκώς με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.
Όσο για τον πληθωρισμό, αυτός ξεκίνησε, γράφει η Am BEST με την πανδημία και έχει μετατραπεί σε μόνιμο φαινόμενο μετά από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων. Το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστες τις αγορές των επιτοκίων των μετοχών, το πιστωτικό σύστημα και όλο το μηχανισμό της οικονομίας.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης