Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Καντώρος: Η Interamerican θα είναι σύντομα μια άλλη εταιρία από αυτή που ξέρουμε

Καντώρος: Η Interamerican θα είναι σύντομα μια άλλη εταιρία από αυτή που ξέρουμε
Τί δήλωσε ο CEO κ. Γιάννης Καντώρος
Σχετικά Άρθρα
Η Interamerican σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι μία άλλη, από αυτή που ξέρουμε εταιρεία, δήλωσε ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, μιλώντας προς τα Δίκτυα των Πωλήσεων στην ετήσια τελετή των βραβεύσεων, στηρίζοντας τις σκέψεις τους μεταξύ στα οικονομικά αποτέλεσμα των τριών εταιρειών μέλη του Ομίλου Achmea και τον όγκο των πωλήσεων.

Interamerican Ζωής

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Interamerican Ζωής για το έτος 2022 ανήλθε στα 163 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 49 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις ασφαλίσεις ζωής (προϊόντα ασφάλισης ζωής και ζωής που συνδέεται με επενδύσεις) και 114 εκατ. ευρώ τις ασφαλίσεις κατά ζημιών (προϊόντα ασφάλισης υγείας), σημειώνοντας αύξηση 2% σε σύγκριση με το 2021. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 59,5 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2021 έναντι 21,9 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2021. Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια κατά Φερεγγυότητα ΙΙ μειώθηκαν κατά 15%, ανερχόμενα στα 137,6 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα κυρίως από την απομείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.

Interamerican Ζημιών

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων Ιντεραμέρικαν Ζημιών για το έτος 2022 ανήλθε στα 236 εκατ. ευρώ για ασφαλίσεις κατά ζημιών, παρουσιάζοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με το 2021.Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 2,1 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2022 έναντι 25,7 εκατ. ευρώ κέρδη το 2021. Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια κατά Φερεγγυότητα ΙΙ μειώθηκαν κατά 19%, ανερχόμενα στα 116,6 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα κυρίως από το μέρισμα που δόθηκε στην μητρική εταιρεία Ιντεραμέρικαν Ζωής.

Interamerican Βοηθείας

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για την Ιντεραμέρικαν Βοηθείας για το έτος 2022 ανήλθε στα 35,7 εκατ. ευρώ για ασφαλίσεις κατά ζημιών, σημειώνοντας αύξηση 9,5% σε σύγκριση με το 2021. Η αύξηση επήλθε από αύξηση των πρωτασφαλίσεων στον κλάδο ασφάλισης βοηθείας και προστασίας εισοδήματος. Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ ζημιές για το 2022 έναντι 0,4 εκατ. ευρώ κέρδη το 2021. Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας ανήλθαν σε 0,1 εκατ. ευρώ. Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια κατά Φερεγγυότητα ΙΙ μειώθηκαν κατά 10%, ανερχόμενα στα 15,3 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι αμοιβές που δόθηκαν στα Δίκτυα έφτασαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης