Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γ. Καντώρος (CEO Interamerican): Τρεις κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη για «τάσεις συγκέντρωσης» στην Υγεία

Γ. Καντώρος (CEO Interamerican): Τρεις κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη για «τάσεις συγκέντρωσης» στην Υγεία
Στα 28 εκατ. τα κέρδη το 2020
Σχετικά Άρθρα

Τρεις κίτρινες κάρτες αναφορικά με τις καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση υπεσχημένων από την κυβέρνηση προς τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και σαφείς αιχμές για τις «τάσεις συγκέντρωσης» στο θέμα της Υγείας που θα οδηγήσει σε υψηλές τιμές τα κόστος νοσηλίων, εξέπεμψε ο CEO της Interamerican, Γιάννης Καντώρος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας καθώς και τον μετασχηματισμό της.
Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ότι στο θέμα των συντάξεων «γίνονται πράγματα», αλλά χρειάζονται περισσότερα, σημειώνοντας πως είναι σωστή η μεταρρύθμιση των Επικουρικών συντάξεων, αλλά γίνονται ελάχιστα πράγματα στο θέμα των ιδιωτικών συντάξεων και της υγείας.
Μίλησε για τάσεις συγκέντρωσης στις επιχειρήσεις και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της Interamerican, από τη διαδικασία της δημιουργίας της νέας ασφαλιστικής αγοράς. Σημείωσε ωστόσο, ότι απαιτείται μια λογική συνέχεια και στόχος.
Έθεσε επίσης στο επίκεντρο τα ζητήματα της Υγείας, στον οποίο ακόμα υπάρχει δυσκολία συνεργασίας δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, ενώ ο διευθυντής Υγείας της εταιρίας Γιώργος Βελιώτης, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγορές της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC, τόνισε ότι «σκληραίνει το ολιγοπώλιο», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς το ρεπορτάζ του ΒΝ της 18/5 (ΔΕΣ ΕΔΩ) https://www.bankingnews.gr/index.php?id=561833, ότι δεν αποκλείεται να προσφύγουν στην επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς οδηγούμαστε σε κλειστά συστήματα Υγείας με υψηλές τιμές.
Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Ολλανδίας, όπου είναι τριπλάσιο το κόστος μιας εγχείρησης στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η Interamerican συνεχίζει δυναμικά δίνοντας έμφαση στο τεχνικό αποτέλεσμα: Για το 2020 κατέγραψε κέρδη προ φόρων 28 εκατ. ευρώ, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (+1,4% έναντι -2,4% στις πρωτασφαλίσεις).
Στα δίκτυα διανομής παρατηρείται ισορροπία καθώς με 33,4% εμφανίζεται το Agency, με 31,4% οι brokers, με 23,6% Anytime & B2B και με 11,6% λοιποί διανομείς. Παράλληλα, για την ίδια χρονική περίοδο, υπήρξαν άμεσες αποζημιώσεις και πληρωμές 227,3 εκατ. ευρώ σε 392.310 περιπτώσεις.

Μετασχηματισμός της εταιρίας

Το ταξίδι του μετασχηματισμού της Interamerican ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της πανδημίας αλλά μεσούσης της κρίσης, ωστόσο η έννοια του οριζόντιου μοντέλου – υβριδικής – εργασίας αποτελεί την «νέα κανονικότητα». Επενδύει περί τα 10 εκ. ευρώ τον χρόνο (ψηφιοποίηση, υποδομές, νέες υπηρεσίες και καινοτόμα προϊόντα), έχοντας ως στόχο σε λίγο διάστημα να αποτελεί τον απόλυτα ψηφιοποιημένο οργανισμό σε όλα τα επίπεδα.
Σε επίπεδο εργασίας, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους παρέχεται η αυτονομία να αποφασίζουν καταργώντας την ιεραρχία, έχουν πολύ καλύτερη γνώση και αντίληψη του τί πρέπει να γίνει στον τομέα της ευθύνης τους.
Συγκεκριμένα, μέσω του agile μοντέλου δημιουργούνται φυλές (tribes), ομάδες δηλαδή ως 8-10 ατόμων που αναπτύσσουν στενές σχέσεις, συνεργάζονται και καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα project μακρία από γραφειοκρατικές διαδικασίες, εγκρίσεις και παλαιούς παραδοσιακούς κανόνες δομών σε έναν οργανισμό.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης