Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ο χαμένος λογαριασμός με τα κεφάλαια των αντασφαλιστών και τα «καπέλα» που ήλθαν και που ακολουθούν

Ο χαμένος λογαριασμός με τα κεφάλαια των αντασφαλιστών και τα «καπέλα» που ήλθαν και που ακολουθούν
Οι αντασφαλιστές, προσπαθώντας να ρίξουν φως στην νέα τάξη πραγμάτων εστιάζουν περισσότερο στα κεφάλαια, την αποθεματοποίηση, την αναδοχή κινδύνων και την απόδοση του underwriting
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερο βάρος στους ισολογισμούς τους θα δώσουν το 2023-2024 οι αντασφαλιστές και λιγότερο στις ζημιές και απώλειες εσόδων που γράφουν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, λόγω της αβεβαιότητας και της αστάθειας των αγορών, αυτό ακούστηκε από συζητήσεις που συμμετείχε το BN στο 23rd Hydra Insurance & Reinsurance Outlook. Προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες ωστόσο δεν μπορούν να παρακάμψουν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και που οδηγούν σε νέες αυξήσεις τα αντασφαλιστικά τιμολόγια.
Οι αντασφαλιστές, προσπαθώντας να ρίξουν φως στην νέα τάξη πραγμάτων εστιάζουν περισσότερο στα κεφάλαια, την αποθεματοποίηση, την αναδοχή κινδύνων και την απόδοση του underwriting. Την ίδια στιγμή επικεντρώνονται στο θέμα των εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων (ILS, Cat Bond) που κινούνται καθοδικά τα δύο τελευταία χρόνια, όπερ σημαίνει ότι μειώνεται η προσφορά ενώ δεν μπορεί επαρκώς να καλυφθεί η ζήτηση, σπρώχνοντας τις τιμές των αντασφαλίστρων προς τα επάνω.

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τα κεφάλαια


Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους υπολείπονται πάνω από 50 δισεκατομμύρια για να επανέλθει σε ισορροπία η αγορά, ενώ απαιτούνται περίπου 20 δισεκατομμύρια για να καλυφθούν το 2024 κατά τις ανανεώσεις οι ανάγκες που θα προκύψουν από τον οικονομικό και ιατρικό πληθωρισμό, και τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή. Οι παραπάνω τάσεις οδηγούν εκ νέου σε αυξήσεις στα αντασφάλιστρα με εξαίρεση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα αντασφάλιστρα ευθυνών που ήδη οι αυξήσεις έχουν ξεπεράσει το 100%.

Μεγάλες αυξήσεις στα αντασφάλιστρα για cyber κινδύνους

Φωτιά θα πάρουν τα αντασφάλιστρα για κινδύνους στο διαδίκτυο καθώς ο κίνδυνος αυτός δεν μπορεί να μετρηθεί εύκολα, τα χτυπήματα αυξάνονται κατακόρυφα και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι κυβερνογεκληματίες είναι κάθε φορά και πιο εξελιγμένα. Αυξήσεις θα σημειώσουν και τα ασφάλιστρα περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών, την ίδια στιγμή θα μειώνονται και οι καλύψεις , αυξάνοντας πιθανά το κενό που υπάρχει μεταξύ ασφαλισμένων και οικονομικών ζημιών. «Οι αυξημένες φυσικές καταστροφές αναφέρουν οι αντασφαλιστές σε συνδυασμό με την απουσία προσφορά κεφαλαίων (ILS) νομοτελειακά οδηγούν σε αυξήσεις και πολιτικές tight που είχα να δούμε 10-15 χρόνια τώρα».Σταθερά φαίνεται να μένουν τα αντασφαλιστρα ζωής ίσως και με μικρές μειώσεις αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Η 23η Συνάντηση (αντ)ασφαλιστών στην Υδρα ήταν ο προπομπός του Ραντεβού του Μονακό RVS τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και του Baden Baden τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπου οι τελικές φάσεις θα αναδειχθούν.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης