Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εργαλειοποίηση των τριετιών και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από ΣΥΡΙΖΑ - Τι πραγματικά ισχύει

Εργαλειοποίηση των τριετιών και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από ΣΥΡΙΖΑ - Τι πραγματικά ισχύει
Αν και στην έκθεση δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, εντούτοις, τα στελέχη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να στήσουν με χαλκευμένα στοιχεία «πάγωμα τριετιών»
Σχετικά Άρθρα
Στην εργαλειοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης της Κομισιόν για την οικονομία στην οποία αναφέρονται οι πρώτες εκτιμήσεις για «επιβράδυνση της πτώσης της ανεργίας» προχώρησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μέσω των κοινωνικών δικτύων, επιτίθονταν με αυθαίρετα στοιχεία και ερμηνείες στην ΝΔ, για «περί πάγου» των τριετιών για τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα για 2 χρόνια.
Αν και στην έκθεση δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, εντούτοις, τα στελέχη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να στήσουν με χαλκευμένα στοιχεία «πάγωμα τριετιών», οι οποίες υπολογίζονται για το 2024. Μένοντας στα προσωρινά ενδιάμεσα στοιχεία της έκθεση, που προβλέπει ανεργία στο τέλος του 2024 11,2%, ποσοστό που δεν έχει αναθεωρηθεί, αν και οι δείχτες κινούνται θετικότερα και θα συμπεριληφθούν στην επόμενη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί a priori δεδομένη την εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα προβάλουν το πρόγραμμα του κόμματός τους για κατώτατο τα 880 ευρώ και άμεσο ξεπάγωμα των τριετιών, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά, γύρω από το θέμα αυτό.
Όμως το πάγωμα των τριετιών έχει περιληφθεί στη 2η μνημονιακή συμφωνία και προβλέπει απελευθέρωση εάν και εφόσον το ποσοστό των ανέργων πέσει κάτω από το 10%.
Να σημειωθεί ότι κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, δεν απέκλειε οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στο τέλος του 2023 με Ιανουάριο του 2024, υπό την προϋπόθεση όμως να έχει πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.
Τι σημαίνει το ξεπάγωμα; Αν μισθωτός με προϋπηρεσία 3 ετών την 1η Ιανουαρίου 2012 θα είχε προσαύξηση 10% στον μισθό του. Κλείνοντας 6 χρόνια δουλειάς και επιπλέον 10% και με 9 χρόνια προϋπηρεσίας, θα είχε αύξηση της τάξης του 30%.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης