Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Απεργία και κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία και κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας
Δυο συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, από το ΕΚΑ και στα προπύλαια του Πανεπιστημίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις των μέσων μαζικής μεταφοράς θα προκαλέσουν έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας
Σχετικά Άρθρα
Με κεντρικά θέματα την αναδιοργάνωση του δημοσίου και των υπηρεσιών και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της τραγωδίας στα Τέμπη, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας διοργανώνουν από τα ξημερώματα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Δυο συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, από το ΕΚΑ και στα προπύλαια του Πανεπιστημίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις των μέσων μαζικής μεταφοράς θα προκαλέσουν έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας.
Ιδιαίτερα αισθητή αναμένεται να γίνει η έλλειψη στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς:
- Τραβούν «χειρόφρενο» τα λεωφορεία και τρόλεϊ με απόφαση του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.
- Τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος
- Μετρό -Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τράμ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα.
- Τα νοσοκομεία, καθώς συμμετέχει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
- Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς με 24ωρη απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
- Οι εφορίες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
- Τα δημοτικά σχολεία όπου η ΔΟΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία για τους δασκάλους.
- Τα ασφαλιστικά Ταμεία που διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού.
- Τα φαρμακεία Αττικής θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως 15:00
- Φαρμακεία Πειραιά 24ωρη απεργία
Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει το Δημόσιο, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και οι ΟΤΑ, μετά την κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ, 24ωρης Πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά επίσης στις αλλαγές στο δημόσιο που αφορούν την άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής». Επισημαίνει οτι θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους.

Η ΓΣΕΕ σε συνέδριο

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετέχει στην απεργία, καθώς για αύριο είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριό της, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της.
Απαντά ωστόσο σε «καλοθελητές», ότι ενδεχόμενη απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.
Στις εργασίες του Συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξανά θρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης