Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φόρτσαραν οι εξαγορές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Φόρτσαραν οι εξαγορές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Η Howden άνοιξε το δρόμο για το 2023 με στόχο να αυξήσει τα μερίδια της και να διευρύνει τις συνεργασίες της στην Βόρεια Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εξαγορές χαρτοφυλακίων και μετοχικών μεριδίων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση με τελευταία την εξαγορά της ΤCIS pecialty Insurance Μονοπρόσωπη ΙΚΕ από την Howden Ελλάδας. Με την ένταξη των Γιάννη Νάστου και Αλέξανδρου Παλάσκα στο δυναμικό της Howden Hellas, η εταιρία ενδυναμώνει την ομάδα του γραφείου Θεσσαλονίκης με δύο εξειδικευμένους στον Κλάδο Πιστώσεων - Εγγυήσεων επαγγελματίες διαμεσολαβητές, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα των ασφαλιστικών εργασιών και ισχυρούς δεσμούς με την επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας.
Το BN μετά την εξαγορά του 70% της Infotrust ΑΕ Πρακτορεύσεις Ασφαλειών από την Com&Com του Θάνου Κουλουτμπάνη αντί του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ υπογράμμισε ότι ο ρυθμός των νέων συναλλαγών μέσα στο 2023 θα επιταχυνθεί και ότι στο χώρο οι επιχειρήσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν θα ξεπερνούν τις 1000-1500 περίπου.

Ποντάρουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση οι ασφαλιστικές

Στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση ποντάρουν την ανάπτυξη τους οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για αυτό και τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να τις προσεγγίσουν και να τονίσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο τους. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΕΕ σε πρόσφατη εκδήλωση δια την γενικής διευθύντρια Ελίνας Παπασπυροπούλου αναγνώρισε το ανθρωποκεντρικό ρόλο των ασφαλιστών τονίζοντας ότι ο κλάδος δεν θίγεται από την εξέλιξη της τεχνολογίας, αντίθετα η τεχνολογία αναδεικνύει σημαντικές ευκαιρίες, δίνοντας την δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Η κα Παπασπυροπούλου τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πάνω σε τομείς που άπτονται των ενδιαφερόντων των ασφαλιστών διευκολύνει το έργου τους. Ωστόσο η ΕΑΕΕ και οι ασφαλιστικές αποδέχονται ότι τα φυσικά δίκτυα σε αντίθεση με τα εναλλακτικά, υβριδικά κτλ μπορούν να στηρίξουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες του πελάτη υπό την έννοια ότι μπορούν να αντιληφθούν τι καλύψεις ζητά ο πελάτης, άρα και να αυξήσουν τις πωλήσεις.
ΕΑΕΕ, φορείς ασφαλιστικές διαμεσολάβησης, σύνδεσμοι, σωματεία ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποδέχονται πλέον ότι η βελτίωση των τεχνολογικών συστημάτων και διαδικασιών και οι ψηφιακές λύσεις μαζί με τον άνθρωπο φέρνουν αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό οι ασφαλιστικές σχεδιάζουν προγράμματα εκπαίδευσης και αναβάθμισης των γνώσεων με κάθε είδους ψηφιακό εργαλείο ώστε οι ασφαλιστές να ευθυγραμμιστούν με τους πελάτες και τις ασφαλιστικές.

Η εξαίρεση στον κανόνα

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα διαμεσολάβησης τα οποία πωλούν συμβόλαια αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις νέες τάσεις το ψηφιακό δίκτυο αναμένεται να υπερισχύσει των φυσικών δικτύων. Μεγάλος ανταγωνιστής των φυσικών δικτύων στην διανομή συμβολαίων αυτοκινήτου είναι το bancassurance.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης