Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλλαγές και συμμαχίες στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση - Η εξαγορά της Ionios New Agency

Αλλαγές και συμμαχίες στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση - Η εξαγορά της Ionios New Agency
Σε δήλωση του στο ΒΝ ο Μάρκος Ροντογιάννης είπε: «Αυτό που έχει ξεκινήσει με δυναμισμό και θα αποτελέσει τον κύριο όγκο Εξαγορών και Συνεργειών θα αφορά τα Ελεύθερα Δίκτυα σε επίπεδο retail
Σχετικά Άρθρα

Στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας «IONIOS NEW AGENCY A.E.» προχώρησε ο Μανώλης Χαραλάμπης, πρόσωπο που προέρχεται από την ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα από τον τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ανακατατάξεις στα δίκτυα

Σε δήλωση του στο ΒΝ ο Μάρκος Ροντογιάννης με αφορμή την μεγάλη κινητικότητα των τελευταίων μηνών στα δίκτυα είπε «αυτό που έχει ξεκινήσει με δυναμισμό και θα αποτελέσει τον κύριο όγκο Εξαγορών και Συνεργειών, θα αφορά τα Ελεύθερα Δίκτυα σε επίπεδο retail, τα οποία είναι και η πολυπληθέστερη Ομάδα Διαμεσολαβητών, που αριθμεί περίπου γύρω στους 7.000 Διαμεσολαβητές», προσθέτοντας ότι η ανησυχία, η ανασφάλεια που πλανάται καθημερινά όλο και περισσότερο πάνω από το κεφάλι μας επιτείνει τις Εξαγορές και τις Συνέργειες. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο ΒΝ ότι πιστεύει πώς η αγορά θα κινηθεί προς τα Ελεύθερα Δίκτυα, αλλά τα Αποκλειστικά Δίκτυα θα υπάρξουν, πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν νέες συνέργειες, συγχωνεύσεις και εξαγορές, για να αντέξουν την πίεση των εξόδων και να προστατεύσουν όσο μπορούν το περιουσιακό στοιχείο που λέγεται Χαρτοφυλάκιο.
Με την εξαγορά αυτή, το Συγκρότημα Εταιριών των Μανώλη Χαραλάμπη και ο Μάρκος Ροντογιάννης, με στόχο τον σχεδιασμό λύσεων προς όφελος των συνεργατών τους και του ασφαλιστικού κοινού .Παράλληλα αξιοποιούνται τεχνογνωσίες και τεχνολογίες αιχμής που υποστηρίζουν και βοηθούν τους ασφαλιστικούς συνεργάτες να αναπτυχθούν, να μετασχηματισθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την επένδυσή μας στην ΙΟΝΙΟΣ NEW AGENCY του Μάρκου Ροντογιάννη, ενός διακεκριμένου στελέχους στον ασφαλιστικό χώρο με ήθος και μεγάλη εμπειρία. Η πρωτοβουλία αυτή θέτει τις βάσεις για την εκκίνηση μιας συνεργασίας, που παρέχει άφθονες ευκαιρίες για δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ των εταιρειών μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί σημαντικό και ωφέλιμο αντίκτυπο για το ανθρώπινο δυναμικό των δικτύων πωλήσεων», δήλωσε ο Μανώλης Χαραλάμπης
«Η απόφασή μας στην επιλογή στρατηγικού επενδυτή ήταν αποτέλεσμα της μακρόχρονης σχέσης με το Μανώλη Χαραλάμπη και την εξαιρετική παρουσία του στο ασφαλιστικό γίγνεσθαι. Αποτελεί για εμάς την ιδανική λύση με το επαγγελματικό του ήθος, την οργανωτικότητα και τις εξειδικευμένες γνώσεις του. Ο συνδυασμός των δικτύων μας θα δημιουργήσει ένα ποιοτικό πλαίσιο συνεργασίας και παράγοντα μακροπρόθεσμης αξίας για τους συνεργάτες και πελάτες μας», πρόσθεσε ο κ. Μάρκος Ροντογιάννης για την IONIOS NEW AGENCY A.E.

Μια ιστορία από τα παλιά

Ο Μανώλης Χαραλάμπης άνθρωπος της ασφαλιστικής αγοράς, μέχρι το 2018 ήταν μεταξύ άλλων ο νόμιμος εκπρόσωπος με την Eurstatus (ΕΠΥ) της Alpha Insurance A/S. Το 2018 η δανέζικη Alpha Insurance A/S ανέστειλε τις υπηρεσίες στην Ευρώπη ενώ λίγο αργότερα η ΤτΕ τον Μάρτιο του 2028 ανέστειλε τις εργασίες της Eurostatus που εκπροσωπούσε την δανέζικη επιχείρηση ασφαλειών.
Απάντηση. Αρχικά η εταιρεία αποφάσισε την αναστολή λήψης νέων εργασιών, προκειμένου από τα εποπτικά της κεφάλαια να καλύψει τις υποχρεώσεις που είχαν προκύψει.
Τα συμβόλαια που τότε ήταν σε ισχύ παρέμειναν σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία λήξεως τους. Τα πακέτα ασφάλισης, οι καλύψεις και τα τιμολόγια, παρέχονταν μέσω του portal της EUROSTATUS, με την ασφαλιστική κάλυψη της QUDOS INSURANCE A/S. Αργότερα τον Ιανουάριο του 2029 βγήκε και η απόφαση εκκαθάρισης της QUDOS 280 σύμφωνα με το άρθρο 280 της οδηγίας 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυότητα II)] (2019/C 27/09).

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης