Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ένα ακόμα ψηφιακό όπλο στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής η διασύνδεση ΕΦΚΑ –ΓΕΜΗ

Ένα ακόμα ψηφιακό όπλο στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής η διασύνδεση ΕΦΚΑ –ΓΕΜΗ
Η υπηρεσία αυτή αναζητάει και επιστρέφει τα βασικά στοιχεία μιας επιχείρησης στο Μητρώο ΓΕΜΗ
Σχετικά Άρθρα
Σε μία ακόμη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής φυσικών και νομικών προσώπων προχωρά από την Τρίτη ο ΕΦΚΑ, με την ηλεκτρονική διασύνδεση που θα πραγματοποιήσει με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
Η υπηρεσία αυτή αναζητάει και επιστρέφει τα βασικά στοιχεία μιας επιχείρησης στο Μητρώο ΓΕΜΗ με βάση τον αριθμό ΓΕΜΗ ή τον ΑΦΜ της επιχείρησης και με δεδομένη την έκταση της εισφοροδιαφυγής από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, μπορεί να αποτελέσει «ισχυρό όπλο» στην διακρίβωση περιουσιακών στοιχείων, τα οποία θα αναζητούνται σε περιπτώσεις εκτεταμένης διαφυγής.
Σκοπός διάθεσης της ανωτέρω διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η βελτίωση των υφισταμένων διαδικασιών ελέγχου στο πλαίσιο του έργου «Καταπολέμηση της Εισφοροδιαφυγής και Εισφοροαποφυγής στον ΕΦΚΑ» του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα ΕΣΠΑ, καθώς και η ηλεκτρονική απογραφή των ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων.
Η διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και σύμφωνα με το ισχύον Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτυακών Υπηρεσιών και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ο ΕΦΚΑ έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο.
Οι διαχειριστές του πληροφοριακού συστήματος έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα απόφαση.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης