Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σφήνα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου το myzen της Groupama

tags :
Σφήνα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου το myzen της Groupama
O κλάδος αυτοκινήτου συνεχίζει να αναζητά λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υπόασφάλιση των οδηγών και τα ανασφάλιστα.
Σχετικά Άρθρα
Σφήνα στις ασφαλίσεις αυτοκίνητων μπήκε το δώρο των 35 ευρώ με την δωρεάν βενζίνη σε όσους επέλεξαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους στο myzen της Groupama.
Η Groupama με την καμπάνια αυτή πέτυχε τον στόχο της εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανεξέλεγκτης ακρίβειας στην ενέργεια.
Ωστόσο, ο κλάδος αυτοκινήτου συνεχίζει να αναζητά λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υπόασφάλιση των οδηγών και τα ανασφάλιστα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στελέχη της αγοράς στο ΒΝ, οι οδηγοί, είτε νέοι, είτε κατά την ανανέωση των συμβολαίων επέλεξαν την ασφάλιση αυτοκινήτου τους στο myzen της Groupama για να επιδοτηθούν με 35 ευρώ στην βενζίνη του αυτοκινήτου τους, χωρίς να συγκρίνουν άλλες προσφορές άλλων ασφαλιστικών ακόμα και φτηνότερες, συμπληρώνοντας ότι η στρατηγική αυτή των πωλήσεων οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μάχη με τα μερίδια στο αυτοκίνητο

Τα ίδια στελέχη δεν αποφεύγουν να παρομοιάσουν την ασφάλιση αυτοκινήτου με πανηγύρι κουπονιών που άλλοτε έδιναν οι εφημερίδες ή τα πολυκαταστήματα που έβγαζαν καμπάνιες τύπου, ελάτε να σας ασφαλίσουμε για να συμμετάσχετε σε κλήρωση αυτοκινήτου, να σας δώσουμε δωρεάν κάρτα καυσαερίων, εκπτώσεις στα ελαστικά, εκπτώσεις σε αγορές ανταλλακτικών, απομακρύνοντας τους ασφαλισμένους από τις αρχές της ασφάλισης και τις πραγματικές ανάγκες για την ασφάλιση του αυτοκινήτου. Υποστηρίζουν ότι η ΕΑΕΕ και οι εποπτικές αρχές οφείλουν να παρέμβουν και να λάβουν μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Πώς καθορίζεται το ύψος του ασφαλίστρου

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση του BN για το πώς καθορίζεται το ύψος ασφάλιστρο αυτοκινήτου διευκρινίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει η μάρκα του αυτοκινήτου, το μοντέλο, παλαιότητα, ο νομός και η μόνιμη κατοικία του οδηγού. Οι παράγοντες αυτοί εξηγούν δημιουργούν διακυμάνσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου από 5% μέχρι και 15%. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ιστορικό του οδηγού αν δηλαδή έχει προκαλέσει ατυχήματα ή όχι.

Ανησυχητικά τα στοιχεία με το αυτοκίνητο

Τα στοιχεία για την παραγωγή ασφάλισης αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 είναι ανησυχητικά. Ο κλάδος αυτοκινήτου σημείωσε οριακή αύξηση +0,9% στα 547.336.085 ευρώ όταν ο συνολικός κλάδος κατά ζημιών σημείωσε άνοδο +5,3% στα 1.762.914 ευρώ, αντισταθμίζοντας τις ζημιές από τον κλάδο ζωής και οδηγώντας την συνολική παραγωγή ασφαλίστρων να κλείσει οριακά με θετικό πρόσημο +0,9% στα 3.190.961 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης