Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Με σημαία... την Interamerican περικοπές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών από τις ασφαλιστικές εταιρίες

Με σημαία... την Interamerican περικοπές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών από τις ασφαλιστικές εταιρίες
Εν ευθέτω χρόνω αναμένονται ανακατατάξεις.
Σχετικά Άρθρα

Πρόσω ολοταχώς προς περικοπές κόστους και οικειοθελείς αποχωρήσεις βάζουν οι ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ελλάδα.
Μετά την Εθνική Ασφαλιστική και την Interamerican σειρά παίρνουν και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Εν ευθέτω χρόνω αναμένονται ανακατατάξεις.

Interamerican, Εθνική Ασφαλιστική

Κόστη που δεν ανταποδίδουν κόβουν οι ασφαλιστικές με νέες συμφωνίες και εξαγορές.
Η Interamerican ενοποιεί τις μονάδες της με την απόκτηση της μεικτής άδειας από την Ορίζων Ασφαλιστική, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδα λειτουργίας της ενώ η Εθνική Ασφαλιστική έχει ήδη ξεκινήσει να εκλογικεύει τις δαπάνες της με την είσοδο του CVC.
Λογαριασμοί που άλλοτε έτρωγαν σημαντικά ποσά καθαρίζουν έως και μηδενίζονται όπως αυτοί της Interamerican η οποία μέχρι τώρα είναι αναγκασμένη να κρατά λόγω του αριθμού των εταιρειών της διπλά και τριπλά βιβλία.

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην αγορά και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η μέθοδος περικοπής περιττών δαπανών θα συνεχιστεί με το μεγάλο ξεκαθάρισμα που αναμένεται στην αγορά ακόμα και με περικοπές στα δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα από ορισμένες ασφαλιστικές για το που θα ρίξουν το βάρος τους, στα φυσικά δίκτυα ή στα ψηφιακά κανάλια διανομής που όμως και αυτά κοστίζουν αδρά για την διατήρηση της λειτουργίας τους.
Αναπόφευκτο για τις ασφαλιστικές που επικεντρώνονται στον κλάδο γενικών ζημιών και ειδικότερα στην ασφάλιση αυτοκινήτου να επενδύσουν περαιτέρω στην ψηφιοποίηση αφού η ασφάλιση αυτοκινήτου έχει καταντήσει ρουτίνα με τις αλλαγές να έρχονται η μία μετά την άλλη.
Αδύνατο οι ασφαλιστικές ζωής και υγείας να θέλουν να χάσουν τα μερίδια τους, οπότε θα συνεχίσουν να ρίχνουν χρήμα τα δίκτυα.

Υπεραξία το Bancassurance

Όλο και περισσότερη υπεραξία θα αποκτούν οι ασφαλιστικές που έχουν κλειδώσει συνεργασίες με τράπεζες οι οποίες μέσω των γκισέ διευκολύνουν τις πωλήσεις τους αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και ευνοϊκές συνθήκες για την είσοδο νέων επενδυτών σε ασφαλιστικές που θέλουν να εξαγοραστούν.
Εν κατακλείδι το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην αγορά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά προχωράει ταχύτατα.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης