Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το top ten των ασφαλιστικών της Ευρώπης, το νούμερο 1 και ποια εταιρία βρέθηκε εκτός δεκάδας

Το top ten των ασφαλιστικών της Ευρώπης, το νούμερο 1 και ποια εταιρία βρέθηκε εκτός δεκάδας
Τις ίδιες θέσεις κρατούν επί σειρά ετών στην κατάταξη των μεικτών ασφαλίστρων. ΑΧΑ, Allianz, Assicurazioni Generali αθροιστικά έγραψαν το 2020 περί τα 300.155.972 μεικτά ασφάλιστρα.
Σχετικά Άρθρα

Τρεις ασφαλιστικοί κολοσσοί πατούν στο τριθέσιο βάθρο της Ευρώπης.
Τις ίδιες θέσεις κρατούν επί σειρά ετών στην κατάταξη των μεικτών ασφαλίστρων. ΑΧΑ, Allianz, Assicurazioni Generali αθροιστικά έγραψαν το 2020 περί τα 300.155.972 μεικτά ασφάλιστρα. Η Γαλλική ΑΧΑ προηγείται στην παραγωγή της Allianz που έρχεται δεύτερη στην κατάταξη, ωστόσο οι Γερμανοί υπερέχουν σε κεφαλαιακά αποθέματα και σε προ φόρων κερδοφορία των δύο Γάλλων και Ιταλών.
Η AXA βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες με 115,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεικτά ασφάλιστρα. Η ασφαλιστική εταιρεία κατέγραψε επίσης 80 δισεκατομμύρια δολάρια πλεόνασμα κεφαλαίου και πλεονάσματος από το 2020. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Allianz με 101.940,002 μεικτά ασφάλιστρα και στην 3η θέση η Generali με μεικτά ασφάλιστρα 82.820.784 μεικτά ασφάλιστρα και τα μισά και λιγότερο αποθέματα κεφαλαίων της Γαλλικής ΑΧΑ.

Munich Re και Swiss Re στην λίστρα των πρώτων, εκτός η Hannover Re

Από τις 4 μεγαλύτερες ασφαλιστικές στην Ευρώπη στην λίστα των πρώτων 10, κατάφερε να μπει η Munich Re και η Swiss Re σύμφωνα με την κατάταξη που δίνει η AM Best ενώ εκτός λίστας σε επίπεδο μεικτών ασφαλίστρων βρέθηκε η Hannover Re που είναι στις 4 μεγαλύτερες ασφαλιστικές της Ευρώπης.
Η Munich Re βρίσκεται στην τέταρτη θέση με μεικτά ασφάλιστρα 67,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μαζί με 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίου πλεονάσματος. Η Swiss Re έρχεται στην όγδοη θέση με μεικτά ασφάλιστρα 42,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με 27,1 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιακό πλεόνασμα.
Η SCOR, μία από τις άλλες τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, ήρθε 20η στη λίστα, με μεικτά ασφάλιστρα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ . Εκτός λίστας η Hannover Re, η οποία είναι στις 4 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές.
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Allianz με μεικτά ασφάλιστρα 101,9 δισ. δολάρια και με τεράστιο κεφαλαιακό πλεόνασμα ύψους 99,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ - το οποίο είναι και το υψηλότερο στη λίστα.
Μία θέση κάτω από τη Munich Re βρίσκεται η Zurich Insurance Group, η οποία κατέγραψε 50,5 δισεκατομμύρια δολάρια μεικτά ασφάλιστρα, ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται ο Όμιλος HDI, με 49,4 δισεκατομμύρια δολάρια μεικτά ασφάλιστρα και κεφαλαιακό πλεόνασμα 12.549,334 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Γάλλοι συμπληρώνουν την δεκάδα με την Credti Agricole

Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται τα Lloyd’s του Λονδίνου με μεικτά ασφάλιστρα ύψους 48, 1 δισεκατομμυρίων το 2020, μαζί με 45 δισεκατομμύρια δολάρια πλεόνασμα κεφαλαίων αλλά με απώλειες στην κερδοφορία 1.204.475.
Κάτω από την Swiss Re στην ένατη θέση βρίσκεται ο Chubb, με μεικτά ασφάλιστρα 41,2 δισεκατομμυρίων δολάρια. Η Chubb κατέγραψε 59,4 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιακό πλεόνασμα.
Την πρώτη δεκάδα των δέκα πρώτων κλείνει η Γαλλική Crédit Agricole Assurances, με μεικτά ασφάλιστρα 36.1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και κεφαλαιακό απόθεμα 19.956.870 δισεκατομμύρια.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης