Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικές: Τέλος ο μήνας που θρέφει τους 11 και τα παραμύθια περί ψηφιακού εκσυγχρονισμού

Ασφαλιστικές: Τέλος ο μήνας που θρέφει τους 11 και τα παραμύθια περί ψηφιακού εκσυγχρονισμού

Η Πολιτεία να λύσει την εξίσωση των κινδύνων με τους ασφαλιστές

Αν και τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα πληρώνουν πολλά λεφτά σε χορηγίες και συνέδρια για να περάσουν την εικόνα του ψηφιακού επενδυτή, η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμα πολύ πίσω και μένουν πολλά να γίνουν για να γεφυρώσουν το χάσμα και να πείσουν.
Τάσος Αναστασίου – οι συνθήκες πιέζουν για αλλαγές
Ο Τάσο Αναστασίου γενικός διευθυντής στην Εθνική Ασφαλιστική παρατηρεί ότι οι εταιρείες κινούνταν αργά όσον αφορά την τεχνολογία, όμως οι συνθήκες της πανδημίας ευνόησαν τις ριζικές αλλαγές, αναγκάζοντας τις εταιρείες να εισαγάγουν ψηφιακά εργαλεία.

Οι ασφαλιστικές πρέπει να πείσουν ότι οι πελάτες τους δεν κινδυνεύουν

Ωστόσο κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο και όσο προχωρά η ψηφιοποίηση και όσο προχωρά η ψηφιοποίηση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ίσως και παραπάνω οι κίνδυνοι των κυβερνοεπιθέσεων.
Οι ασφαλιστικές κυρίως υγείας ολοκληρώνοντας διαδικασίες ψηφιοποίησης κινδυνεύουν όλο και περισσότερο για υποκλοπές και παραβιάσεις δεδομένων ασφαλισμένων τους, καθώς τα αρχεία που κρατούν περιγράφουν πλήρως την κατάσταση υγείας και άλλα των πελατών του.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται να βρουν κλειδιά που θα εξασφαλίσουν αυτές και τους πελάτες τους για να καταφέρουν να πουλήσουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «πελατοκεντιρκές υπηρεσίες».
Η εποχή πάντως δεν έχει ωριμάσει τονίζει στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς στο ΒΝ, «μένουν να γίνουν πολλά ακόμα σε συνολικό επίπεδο».
Στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι των ασφαλιστικών το τελευταίο διάστημα εκτός από την τάση ψηφιοποίησης, διεγράφη και μία ακόμα τάση: η τάση της εξαγορών και της συγκέντρωσης του κλάδου.

Σταύρος Κωνσταντάς: Ο κλάδος έχει τα θέματα του

Από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα deal ήταν αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ολοκλήρωση της επένδυσης από το CVC fund τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς, συμπληρώνοντας ότι οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο κλάδος των ασφαλειών είναι πολυάριθμες.

Η Πολιτεία να λύσει την εξίσωση των κινδύνων με τους ασφαλιστές

Αν και οι ασφαλιστικές και λιγότερο η ασφαλιστική διαμεσολάβηση εμμένει και στηρίζει την ανάπτυξη της στην υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων, δεν έχει άδικο.
Η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής και η αποφυγή των μαζικών ζημιών περιουσίας από καταστροφικά γεγονότα απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από την Πολιτεία, τους ασφαλιστές και αντασφαλιστές, ωστόσο εξαιτίας των λαθεμένων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης δεν έχει γίνει βήμα.
Το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ασφάλιση νεόδμητων κτιρίων από το 2025 και έπειτα, απεσύρθη καθώς ήταν 100% ανεφάρμοστο και θα καθιστούσε μεταξύ άλλων την ασφάλιση περιουσίας απλησίαστη οικονομικά αλλά και ένα εργαλείο ‘εκβιασμού’ για να ηλεκτροδοτηθούν «παράνομες ανεγέρσεις κτιρίων» όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς αυτής.
Η ανάπτυξη των ασφαλειών είναι σημαντική για την στήριξη και την χρηματοδότηση της οικονομίας, είναι μεταξύ άλλων ο κλάδος ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα, κλείνουν οι ασφαλιστικές τους ισολογισμούς τους με θετικό πρόσημο, ωστόσο αν δεν υπάρξει μετάβαση σε νέα συστήματα, νέα προϊόντα, νέους τρόπους επικοινωνίας, η ανάπτυξη θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης