Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι ασφαλιστικές την Ελλάδα - Πληρώνουν κυβερνητικές αστοχίες, πληθωρισμό και ακρίβεια

Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι ασφαλιστικές την Ελλάδα -  Πληρώνουν κυβερνητικές αστοχίες, πληθωρισμό και ακρίβεια
Η αγοραστική δύναμη θα μειωθεί με τις ασφαλιστικές και πάλι να κρέμονται από την οικονομία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για σταθερότητα
Σχετικά Άρθρα

Σε ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, υγείας οδηγεί ο καλπασμός των τιμών στην Ελλάδα.
Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό αναθεωρούνται καθημερινά προς τα πάνω όταν πριν περίπου ένα μήνα η κυβέρνηση προέβλεπε πληθωρισμό 5,6%. Οι αναθεωρήσεις στις τιμές του πληθωρισμού και εκτός ελέγχου αυξήσεις με πρωταγωνιστή την ενέργεια αλλάζει τον οικονομικό σχεδιασμό των ασφαλιστικών προϊόντων επιβαρύνοντας τα ταμεία των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των καταναλωτών.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για αυξήσεις επιτοκίων όμως αυτό είναι και θετικό και αρνητικό για τις ασφαλιστικές.
Η ύφεση είναι σχεδόν σίγουρη για την Ελλάδα φέρνοντας σε δυσμένεια επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Η αγοραστική δύναμη θα μειωθεί με τις ασφαλιστικές και πάλι να κρέμονται από την οικονομία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για σταθερότητα!
Με διψήφιο πληθωρισμό και με τάσεις για ράλι ανόδου στις τιμές των πρώτων υλών, σειρά για τιμολογιακές αυξήσεις παίρνουν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών, οι ασφαλίσεις αυτοκινήτου, υγείας και ζωής υπό το φόβο των ακυρώσεων, ειδικά για τα ασφαλιστήρια υγείας.

Στην σκιά του ανταγωνισμού το αυτοκίνητο

Στο αυτοκίνητο αν και ο δείκτης ζημιών ανεβαίνει με την αύξηση της κυκλοφορίας, οι αυξήσεις ενδεχομένως στα χαμηλά τιμολόγια να μην γίνουν αισθητές. Υπό τον φόβο του ανταγωνισμού και των ΕΠΥ οι ασφαλιστικές προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες για να μην μετακινηθούν οι πελάτες τους. Ζητούμενο για τις ασφαλιστικές που δεν θα προβούν σε αυξήσεις το κόστος επισκευής στα συνεργεία το οποίο έχει εκτιναχθεί.
Αναπροσαρμογές ζητούν ιατροί και νοσοκομεία
Στους κλάδους υγείας που καλύπτουν ατύχημα και ασθένεια τα περιβάλλον είναι ασταθές καθώς ο πληθωρισμός έχει δώσει μεγάλα περιθώρια στους γιατρούς να και τα ιδιωτικά νοσοκομεία να ζητούν αναπροσαρμογές στην τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών.

Καίνε τα unit linked

Σε τεντωμένη κλωστή και τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία παρουσιάζον διακυμάνσεις λόγω της αστάθειας των κεφαλαιαγορών. Μεγάλο ποσοστό επενδυτών ρευστοποιεί χάνοντας χρήμα καθώς τα Unit linked δεν ενδείκνυνται για βραχυπρόθεσμες ή μεσοπρόθεσμες επενδύσεις. Την σοβαρότητα του θέματος έθιξε και πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος προτρέποντας έμμεσα τις ασφαλιστικές να αναθεωρήσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να πωλήσουν τα προϊόντα αυτά.
Εξαίρεση στον κανόνα θα αποτελέσουν οι εύρωστες κεφαλαιακά ασφαλιστικές οι οποίες δείχνει να μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς της αγοράς και καλπασμούς του πληθωρισμού για την ώρα.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης