Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικές περίπτερα στην Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία

Ασφαλιστικές περίπτερα στην Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία

Ανατροπές στα σενάρια περί μεγάλων ζημιών

Σχετικά Άρθρα

Την πεπατημένη γνώριμη οδό ακολουθεί η Ασφαλιστική Αγορά του Λονδίνου, δηλώνοντας ότι όποιο σενάριο ζημιών και, αν βγει αληθινό με το πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, τόσο τα Lloyds του Λονδίνου όσο και τα μεμονωμένα Συνδικάτα των Lloyds θα μπορούν να το διαχειριστούν.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μοτίβο, αρχικά με τη πανδημία δήλωναν ότι οι ζημιές που θα υποστεί θα ξεπεράσουν κάθε ανεκτό επίπεδο, ενώ λίγους μήνες αργότερα οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω με τις ζημιές να μη ξεπερνούν σχεδόν το 1/3 των αρχικών προβλέψεων.

Δεν ξεπερνούν τα μερίδια ενός περιπτέρου οι παρουσίες των ασφαλιστικών στην περιοχή

Κατά τον ίδιο τρόπο και με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας. Στα τέλη Μαρτίου η (αντ)ασφαλιστική αγορά των Lloyds δήλωνε ότι η συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις θα επιφέρουν σημαντικές αξιώσεις για την αγορά φέτος, μόλις σήμερα οι προβλέψεις και πάλι ανατρέπονται.
Η ίδια η αγορά δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις της σε Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία επί του παρόντος δεν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 1% του παγκοσμίου μεριδίου τους, επιβεβαιώνοντας προγενέστερα δημοσιεύματα του ΒΝ τα οποία έγραφαν ότι οι μεγάλες ασφαλιστικές τα μάζεψαν και έφυγαν από την περιοχή μετά την διένεξη το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας .
Με το πόλεμο ωστόσο να μαίνεται τα Lloyds του Λονδίνου επικεντρώνονται τώρα στην μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα που προξενεί ο πόλεμος στην ενεργειακή κρίση, στην επισιτιστική κρίση και στην ανάγκη για ενεργειών για την βελτίωση του κλίματος.

Διαγράφουν τα αρνητικά σενάρια

Ενώ, τα Lloyds του Λονδίνου διασφαλίζουν ότι η ανάπτυξη για το 2022 δεν θα έχει αναταράξεις και θα είναι σταθερή με ελάχιστες αρνητικές συνέπειες για ορισμένες κατηγορίες οι οποίες και θα προέλθουν από τις κυρώσεις , κλείνοντας τα θέματα περί υπερβολικών αξιώσεων από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσία – Ουκρανίας, δεν αναφέρουν τον όγκο των ζημιών που έγραψαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014.
Κλείνοντας ολοκληρωτικά το θέμα περί ζημιών από αξιώσεις, τα Lloyds διευκρίνισαν ότι τα αποθεματικά που έχουν κρατήσει προορίζονταν για ζημιές που θα προέρχονταν από πολιτική βία, την ναυτιλία, του αεροπορικούς κινδύνους και τις πιστώσεις
Ας σημειώσουμε ωστόσο ότι πάνω από 500 αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στην Ρωσία μετά την εισβολή της στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης