Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

H ώρα της αλήθειας για τις ασφαλιστικές - Θα χάσουν δισεκατομμύρια έσοδα από πελάτες

H ώρα της αλήθειας για τις ασφαλιστικές - Θα χάσουν δισεκατομμύρια έσοδα από πελάτες

Τα τελευταία 10 χρόνια σταδιακά παύουν να ασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων που βασίζουν την παραγωγή τους σε προϊόντα άνθρακα

 

Σχετικά Άρθρα
Δισεκατομμύρια θα χάσουν οι ασφαλιστικές ακολουθώντας το πολιτικό ρεύμα της «πράσινης» οικονομίας και όλα αυτά εν μέσω γεωπολιτικών ταραχών και ανακατατάξεων. Οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, το λόμπυ πιέζουν ασφυκτικά, ενώ όσο ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας διαρκεί τόσο περισσότερο η κρίση στην Ευρώπη θα βαθαίνει.

Θα πάρουν πίσω τις υπογραφές τους;

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλά που υπέγραφησαν για την κλιματική αλλαγή και την πράσινη οικονομία, οι Ευρωπαίοι (αντ)ασφαλιστές διατυμπάνιζαν τα τελευταία 10 χρόνια ότι σταδιακά παύουν να ασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων που βασίζουν την παραγωγή τους σε προϊόντα άνθρακα.
Ταυτόχρονα γυρνούν τις επενδύσεις τους τίτλους πράσινης ανάπτυξης.
Το ‘παραμύθι’ αναπάντεχα έβγαλε δράκους καθώς επενδύσεις σοβαρές δεν έχουν γίνει, η Ευρώπη συνεχίζει να εξαρτάται από τα προϊόντα άνθρακα. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας έχει βάλει στην δίνη τις οικονομίες όλων των χωρών της Ευρώπης αποδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, πολλώ δε μάλλον της Ελλάδος που βιάστηκε να κόψει τους λιγνίτες για να ανοίξει το πεδίο σε νέα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αυτή την στιγμή οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με κρίσιμα διλήμματα στο αν θα συνεχίσουν να ασφαλίζουν τους πελάτες δισεκατομμυρίων σίγουρου χρήματος ή θα τους γυρίσουν την πλάτη, χάνοντας χρήμα, το οποίο όμως αυτή την στιγμή δεν μπορούν να το υποκαταστήσουν ασφαλίζοντας την πράσινη οικονομία.

Θύματα των αποφάσεων τους οι (αντ)ασφαλιστές και με τον πόλεμο

Στο μεταξύ πέφτουν θύματα των αποφάσεων τους με την Fitch να τους προειδοποιεί για κινδύνους υποβάθμισης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Το πόρισμα της Fitch απορρέει από τις κυρώσεις που έχουν βάλει οι Ευρωπαϊκές (αντ)ασφαλιστικές με στόχο να κάμψουν οικονομικά την Ρωσία. Αυτό σημειώνει η Fitch μαζί με τις πολεμικές συρράξεις έχει προκαλέσει μεγάλη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, γεγονός που επιδρά στις επενδύσεις των Ευρωπαίων ασφαλιστών αλλά και στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Και αν και η πραγματική της έκθεση στην αγορά της Ρωσίας είναι κάτω του 2% από το 2014 που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία, η ζημιά που θα φέρουν με τις κυρώσεις είναι πολλαπλάσια για αυτές, υποστηρίζει.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης