Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κόκκινη κάρτα από τις ασφαλιστικές στα αεροσκάφη που προσγειώνονται στην Ουκρανία

Κόκκινη κάρτα από τις ασφαλιστικές στα αεροσκάφη που προσγειώνονται στην Ουκρανία
Με περίπου 100.000 στρατιώτες να βρίσκονται τώρα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, οι εντάσεις χτύπησαν κόκκινο
Σχετικά Άρθρα

Μπρος στα σπασμένα που θα συναντήσουν, τα μαζεύουν και φεύγουν οι ασφαλιστικές από τα αεροδρόμια της Ουκρανίας.
Ο κίνδυνος εκτοξεύτηκε στα ύψη και δεν ελέγχεται.
Οι αντασφαλιστές βλέπουν μαύρους πολεμικούς καπνούς.
Συμπεριλαμβανομένου και της αγοράς των (αντ)ασφαλιστών των Lloyds του Λονδίνου, οι παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες αποφάσισαν να μην ασφαλίσουν καμία προσγείωση στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας καθώς η κατάσταση με τη Ρωσία εντείνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Fund μισού δισεκατομμυρίου από την Ουκρανική κυβέρνηση

Απαντώντας στην κίνηση των (αντ)ασφαλιστών, η ουκρανική κυβέρνηση έφτιαξε ένα fund 16,6 δισεκατομμυρίων Γρίβνα (592 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 1 Γρίβνα = 0,031 ευρώ) για να εγγυηθεί τη συνέχιση των πτήσεων μέσω του εναέριου χώρου της περιοχής.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας εξήγησε ότι τα κεφάλαια διατέθηκαν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ενώ προσέθεσε ότι η απόφαση αυτή θα σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αγορά των επιβατικών αερομεταφορών και θα εγγυηθεί την επιστροφή των Ουκρανών πολιτών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο εξωτερικό.
Με περίπου 100.000 στρατιώτες να βρίσκονται τώρα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, οι εντάσεις χτύπησαν κόκκινο και οι ανησυχίες αυξάνονται ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παρά τις αρνήσεις να εισβάλλει στην χώρα.

H αγορά των Lloyds κόβει

Το ζήτημα που προέχει για τους αερομεταφορείς που πετούν προς Ουκρανία είναι ότι οι ασφαλιστικές έκοψαν τις καλύψεις για προσγειώσεις και απογειώσεις προς την Ουκρανία καθώς και τα Lloyds του Λονδίνου μεταξύ άλλων και για πτήσεις που διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, οι αντασφαλιστές μήνυσαν προς τους ασφαλιστές ότι τα αεροσκάφη δεν είναι καλυμμένα για κινδύνους πολέμου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ουκρανικού Τύπου.

Στο στόχαστρο οι Ουκρανικές αερογραμμές

Οι αεροπορικές χωρίς ασφαλιστική προστασία δεν θα μπορούν να πετάξουν πάνω από την Ουκρανία και δεδομένου ότι η Ukrainian Airlines μισθώνει το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών της. Το γεγονός αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εταιρεία και στα άτομα που επιθυμούν να φύγουν αλλά και να εισέλθουν στη χώρα.
Για να μετριάσει την ζημιά η Ουκρανική κυβέρνηση, έτσι διέθεσε πάνω από μισό δισεκατομμύρια δολάρια.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης