Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συναγερμός από την ΑΟΝ για pool ασφαλιστικών κινδύνων

Συναγερμός από την ΑΟΝ για pool ασφαλιστικών κινδύνων
Τα οξύτατα συμβάντα φυσικών καταστροφών παγκοσμίως αυξάνονται σταθερά με τους (αντ)ασφαλιστές να βρίσκονται στην φάση επαναξιολόγησης των κινδύνων, προσαρμόζοντας τους σε νέα ιστορικά δεδομένα και στην αστάθεια των μεταβολών στο κλίμα
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποιήσεις, έκτακτα ανακοινωθέντα και ετήσιες μελέτες για τις καιρικές καταστροφές εκδίδουν οι μεγάλες αντασφαλιστικές και μεγάλοι μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων.
Κρούουν καμπάνες κινδύνων.
Σε μελέτες που έχουν εκδώσει μέσα στο 2021 εφιστούν την προσοχή των κυβερνήσεων.
Στην ατζέντα πολύ υψηλά η συνεργασία των κυβερνήσεων – αντασφαλιστών για την δημιουργία pool κινδύνων ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις σε κρατικούς ισολογισμούς.

Τα νούμερα ξεφεύγουν προς τα πάνω

Μετά την Munich Re και την Swiss Re ήρθε η σειρά της ΑΟΝ η οποία εκτιμά ότι οι ασφαλισμένες ζημιές σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε πέντε χρόνια και χτύπησαν τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το Weather, Climate and Catastrophe Insight μιλά για ανατριχιαστική αύξηση των ασφαλισμένων φυσικών καταστροφών 18% μεταξύ 2020 και 2021.
Έχουμε να κάνουμε με νούμερα πολύ υψηλότερα του μέσου όρου του περασμένου αιώνα (74 δισεκατομμύρια και 66 δισεκατομμύρια του μέσου όρου).
Η έκθεση που δημοσίευσε η ΑΟΝ περιγράφει πως οι συνολικές οικονομικές απώλειες το 2021 έφτασαν τα 343 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 328 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από γεγονότα που σχετίζονται με τον άνεμο και το κλίμα.
Σύμφωνα με την ΑΟΝ πρόκειται για το τρίτο δαπανηρότερο έτος σε τιμές προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό.
Εν τω μεταξύ, η Aon εκτιμά ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο χάσμα προστασίας 62%, το χαμηλότερο που ήταν από την έναρξη της παρακολούθησης το 2005, όταν ήταν 60%.

Ξεκινάνε οι αναθεωρήσεις

Τα οξύτατα συμβάντα φυσικών καταστροφών παγκοσμίως αυξάνονται σταθερά με τους (αντ)ασφαλιστές να βρίσκονται στην φάση επαναξιολόγησης των κινδύνων, προσαρμόζοντας τους σε νέα ιστορικά δεδομένα και στην αστάθεια των μεταβολών στο κλίμα.
Σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνονται και οι ασφαλισμένες ζημιές.
Μεγάλο μέρος της αύξησης συνδέεται με τις επεκτάσεις του αριθμού των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Τα ομόλογα καταστροφών μαζεύουν τις ζημιές

Στο μεταξύ σύμφωνα με χτεσινή μελέτη της ΑΟΝ οι εκδόσεις ομολόγων καταστροφών το 2021 έφτασαν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 από 11 δισεκατομμύρια το 2020.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη οι εκδόσεις ομόλογων καταστροφών συνολικά ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια.
Τα εναλλακτικά κεφάλαια έφταναν τα 22 δισεκατομμύρια το 2009 γεγονός που σημαίνει ότι η ο ρυθμός ανάπτυξης τους την τελευταία δεκαετία ξεπέρασε τα παραδοσιακά κεφάλαια των αντασφαλιστών.
Αυτή την στιγμή σε δράση βρίσκονται ομόλογα αξίας άνω των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά .
Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης